Країни Балтії розкрили план підготовки до оборони від нападу росії

НОВИНИ 19.01.2024 Коментарі 0

Міністри оборони країн Балтії після зустрічі в Ризі у п'ятницю, 19 січня, узгодили принципи Балтійської зони оборони. Наразі армії балтійських країн готують детальніші плани – щодо кількості оборонних об'єктів у кожній країні. Наприклад, у прикордонних районах Естонії планують спорудити 600 бункерів. Кожен має вміщувати приблизно 10 солдатів на загальній площі 35 квадратних метрів.

За повідомленням Естонського національного телерадіомовлення, також у захисних лініях використають колючий дріт, так звані зуби дракона і протитанкові міни.

"Війна росії в Україні показала, що крім техніки, боєприпасів і живої сили, нам також потрібні засоби фізичної оборони на кордоні, щоби захистити Естонію з першого метра", - сказав міністр оборони Ханно Певкур.

Естонський урядовець додав, що мета спорудження оборонних об’єктів є недопущення військового конфлікту в регіоні.

Вартість оборонних об'єктів, за попередніми підрахунками, становить до 60 мільйонів євро. 

Необхідність створення балтійської зони оборони також випливає з домовленості на саміті НАТО в Мадриді 2022 року про те, що Альянс буде захищений з "першого метра".

Споруджувати бункери розпочнуть із початку 2025 року – спочатку потрібно домовитися із землевласниками та визначити суми компенсацій, адже значна частина оборнної ділянки розташована на приватних землях.

Бункери планують використовувати і в мирний час – вони не повинні "дратували очі" та "не заважали побуту".

Полковник Тармо Кундла, начальник оперативного управління Генерального штабу оборони Естонії, сказав, що над остаточним проектом бункерів все ще працюють, але одним із критеріїв є те, щоби їх швидко побудувати та без великих зусиль навіть для піхотинців і волонтерів. .

"Бажання полягає в тому, щоби ці бункери були, так би мовити, модульними, щоб їх можна було легко транспортувати та будувати", - сказав Кундла.

Полковник Тармо Кундла сказав, що оборонні споруди значно збільшать ціну можливої атаки ворога, а також дадуть Естонії час краще підготуватися. За його словами, розмістять бункери біля кордону, а не по всій Естонії, щоби зупинити атаку суперника на самому початку. Будувати бункери на узбережжі для захисту морського кордону не планують.

"Ми намагаємося будувати морську оборону дещо інакше. Для цього ми отримуємо ракети та купуємо морські міни", - сказав Кундла.

Також читайте: У НАТО відкрито заявили про підготовку до війни з росією

На фото err.ee – креслення бункерів, надане міноборони Естонії

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: