Влада Ірландії має побоювання, що на вихідні акти насильства у Дубліні можуть повторитись – відео

НОВИНИ 24.11.2023 Коментарі 0

Влада Ірландії має побоювання, що на вихідні акти насильства у Дубліні можуть повторитися.

Про це повідомляє  BBC з посиланням на главу ірландського уряду Лео Варадкара. 

Нагадаємо, що інцидент стався 23 листопада близько 13:40 за місцевим часом на Парнелл-сквер-Іст, неподалік однієї з найжвавіших вулиць міста О'Коннелл-стріт. Поруч є початкова школа. Озброєний ножем чоловік напав на кількох людей, що були біля  школи. Внаслідок нападу важкі поранення дістали 5-річна дівчинка і 30-річна жінка. Тим часом 6-річна дівчинка та 5-річний хлопчик зазнали менш тяжких травм. 

Водночас цей випадок викликав антиарабські протести в Дубліні. За повідомленнями ЗМІ, нападником був алжирець.

RadioGenoa в мережі Х розмістило відео з Дубліна з таким підписом: "Люди в Дубліні неабияк шоковані після вчорашніх подій – вони застали багатьох людей зненацька як з погляду масштабу, так і інтенсивності насильства, яке зосередилося навколо вулиці О'Коннелл, перш ніж поширитися на вулиці по всьому Дубліну". 

"Унаслідок нападу постраждали чоловік, жінка та троє маленьких дітей. Серйозні поранення отримали лише двоє постраждалих (дівчинка та жінка).

Місцева мешканка Шивон Кірні, яка опинилася на місці події, розповіла ірландській телекомпанії RTÉ, що разом зі ще одним перехожим вона знезброїла чоловіка з ножем.

Кірні описала те, що відбувалося, як "повний хаос». "Недовго думаючи, я просто перебігла дорогу, щоб допомогти", - сказала вона.

"Двоє дітей та жінку було доставлено назад до школи, звідки вони вийшли", - додала Кірні.

Вона продовжила, що в момент, коли чоловік із ножем опинився на землі, його намагалося втримати безліч людей. "Ми разом з однією американкою організували навколо нього коло і сказали, що чекатимемо на поліцію", - каже свідок.

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що поліція затримала підозрюваного.

Представники ірландської поліції повідомили, що вони мають певну версію події, але не уточнили, яка саме. У зв'язку з подією більше нікого не розшукують", - пише ВВС.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: