Вбивство письменника Володимира Вакуленка: подробиці розслідування резонансної справи

НОВИНИ 24.11.2023 Коментарі 0

Сьогодні, 24 листопада, на брифінгу начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов розказав про деталі вбивства під час окупації міста чотирьох цивільних чоловіків, а саме письменника Володимира Вакуленка. Сергій Болвінов також представив свідка трагедії, який чудом вижив після тижня, проведеного в льосі, і знущань окупантів.

Про це повідомила пресслужба поліції.

Отримати покази слідчих було не просто, адже люди, які були під окупацією, боялися надавати свідчення. Слідство тривало понад рік, кримінальне провадження налічує 13 томів. Вдалося зібрати покази понад 20 свідків.

«Ми чітко знаємо, що сталося в день розстрілу та напередодні, - розказав Сергій Болвінов. – Спочатку викрали Вакуленка разом з хворим сином, знущалися і били. Потім відпустили і через день знову забрали. Ми знаємо, що Володимира Вакуленка катували перед стратою, змушували роздягатися, шукали татуювання тризубу, били».

Сергій Болвінов також повідомив, що за показами свідків, військові рф забрали письменника 24 березня 2022 року: «Його посадили до білого автобуса з маркуванням «Z» і вивезли на розстріл. Скалічене і розстріляне тіло письменника ці нелюди скинули просто з дороги».

Сьогодні вже встановлені і оприлюднені імена військовослужбовців рф, причетних до вбивства чотирьох мешканців Ізюмської громади. Це уродженці Луганської області 50-річний Сергій Удоденко і 33-річний Владислав Нескородьєв з позивними «удод» і «лев».

В цій справі слідство встановило особи і обставини вбивства ще трьох осіб, слідчі мають беззаперечні докази, що цих людей також вбили «лев» та «удод».

Фото - Володимир Вакуленко / УП.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: