Візит у США канцлер ФРН Шольц підсвітив статтею із натяками до американців спам'ятатися

АНАЛІТИКА 08.02.2024 Коментарі 0

Ми маємо зробити все можливе, щоби не допустити перемоги росії в Україні. Такий основний лейтмотив федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца у колонці видання The Wall Street Journal перед візитом до США. Німецький лідер відвідує Сполучені Штати протягом 8-9 лютого.

Перемога росії в Україні поставила би під загрозу всіх нас. Захід повинен підтримувати Київ, підтримувати міцність НАТО та відкидати спроби путіна розділити нас.

"Не помиляйтесь: перемога росії в Україні означала би не лише кінець України як вільної, демократичної та незалежної держави, але й кардинально змінила б обличчя Європи. Це завдало би серйозного удару ліберальному світовому порядку. Жорстока спроба росії вкрасти територію силою може послужити планом для інших авторитарних лідерів по всьому світу. Більше країн ризикуватимуть стати жертвою хижака, який перебуває поблизу", - пише Олаф Шольц.

Він також констатував, що путін наразі не досягнув жодної зі своїх військових цілей, хоча думав за два тижні взяти Київ. 

"Через два роки йому ще далеко до цього, а Україна мужньо протистоїть російському натиску. Це завдяки героїчній боротьбі українського народу, але це також результат фінансової та гуманітарної підтримки Заходу та постачання зброї та боєприпасів в Україну", - зазначає автор.

За інформацією німецького канцлера, Європейський Союз і його країни-члени надали Україні найбільше допомоги – понад 91 мільярд доларів від початку війни. За ними йдуть США та Німеччина, а військова підтримка Німеччини поступається лише США. 

Від початку війни німецький уряд виділив, закупив і поставив військове обладнання, включаючи танки, артилерію та високоцінні системи протиповітряної оборони, на суму понад 30 мільярдів доларів. 

Окрім цього Німеччина надала невійськову підтримку – прийняла понад мільйон українських біженців.

"Наше повідомлення чітке: ми маємо зробити все можливе, щоб не допустити перемоги росії. Якщо ми цього не зробимо, незабаром ми можемо прокинутися у світі, ще більш нестабільному, загрозливому та непередбачуваному, ніж це було під час холодної війни. Незважаючи на нашу підтримку, незабаром Україна може зіткнутися зі серйозною нестачею зброї та боєприпасів. Деякі фінансові зобов'язання вже закінчилися, а інші потребують продовження. Довготермінові наслідки та вартість неспроможності зупинити агресію путіна затьмарять будь-які інвестиції, що ми робимо зараз", - переконаний Олаф Шольц.

Він також нагадав, що на початку лютого ЄС надав Україні додаткову фінансову допомогу – 54 млрд доларів на наступні чотири роки.

Канцлер Німеччини пообіцяв розмістити повноцінну бойову бригаду в Литві.

"Чим швидше путін зрозуміє, що Захід залучений до цієї війни надовго, тим швидше закінчиться війна проти України", - переконаний пан Шольц і додав, що єдиний спосіб досягнути тривалого миру – зберегти підтримку, єдність і рішучість.

Загалом під час візиту основними стануть три теми: російська війна проти України та допомога Києву, посилення НАТО та ситуація на Близькому Сході та в Червоному морі, - повідомляє Укрінформ

За даними української інформагенції, для глави німецького уряду важливо обмінятися думками з американським лідером особисто. 

У програмі візиту передбачені переговори та зустрічі із представниками Конгресу (8 лютого) та наступного дня із президентом США Джо Байденом. А також спілкування з американським і німецьким бізнесом.

Нагадаємо, учора стало відомо, що Сенат США вчергове провалив голосування про допомогу на 60 мільярдів доларів для України.

На фото AP – Канцлер Німеччини Олаф Шольц сідає у літак у військовій частині аеропорту Берлін-Бранденбург перед вильотом до США (Шенефельді, Німеччина) у четвер, 8 лютого. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: