Черговий російський "алігатор" долітався або Чому рашисти втратили дорогий вертоліт

АНАЛІТИКА 08.02.2024 Коментарі 0

У середу, 7 лютого, в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" воїни одного з механізованих підрозділів знищили російський ударний гелікоптер Ка-52. Ворожий “Алігатор” з екіпажем збили із переносного зенітно-ракетного комплексу.

Як повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський, вертоліт "удобрив ґрунт на Авдіївському напрямку".

Також, за інформацією командувача, основні наступальні зусилля російські загарбники  зосереджують на Новопавлівському, Авдіївському й Оріхівському напрямках.

Зазначимо, що вартість такої бойової машини становить приблизно 16 мільйонів доларів США. Видання "Еспресо" у вересні минулого року в оглядовому матеріалі про бойовий ударний вертоліт зазначало, що за різними даними росія втратила у війні проти України до половини одиниць "алігаторів". Загалом їх випустили у кількості приблизно 170 штук.

Ка-52 може нести різноманітного озброєння загальною масою до двох тонн)

"Новина шикарна, як на мене, за багатьма показниками. Цих гелікоптерів стає на озброєнні російських окупаційних військ усе менше, а їх виробництво це не знімати Т-62 з консервації і, скажу так, навіть не Т-90 клепати на Уралвагонзаводі", - коментує найсвіжіший факт збиття "алігатора" воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко..

За його словами, судно збили з відстані приблизно 3-4 кілометри. Тобто Ка-52 підлетів до лінії бойового зіткнення дуже близько.

Експерт вважає, що на такий ризик окупанти зважилися не лише задля компенсації артилерії, роль якої виконував "алігатор", запускаючи з повітря некеровані авіаційні ракети.

"Перша думка – росіянам не вистачає на авдіївському напрямку артсистем і вони почали застосовувати Ка-52 як повітряну ерзац-артсистему. Логічно це не вперше, але не зовсім так.

РОВ намагаються всіма наявними засобами максимально пришвидшити захоплення Авдіївки. Буквально два дні тому я писав про те, що перед командуванням угрупування військ "Південь" поставлено завдання захоплення містечка протягом найближчих 2-ох тижнів. І ось, на забій уже за максимальним зближенням кидають вертольоти. Їм нічого не шкода, головне – впоратися до послання путіна федеральним зборам.

Загалом епізод як за втратами технічної компоненти – дуже позитивний, але як за тенденцією командування РВВ "за ценой нє постоім", не дуже. Кидатимуть усе, заради ситуативно-локаційного результату", - підсумував Олександр Коваленко.

Фото – espreso.tv

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: