Шуфрич має нову підозру: буцім фінансував росгвардію у Криму

НОВИНИ 08.02.2024 Коментарі 0

Проросійський народний депутат Нестор Шуфрич отримав від правоохоронних органів підозру за фінансування російських окупантів у тимчасово окупованому Криму. 

Служба безпеки спільно з Офісом Генерального прокурора і ДБР зібрала нові докази антиукраїнської діяльності чомусь дотепер нардепа Шуфрича. Останнього ще давніше запідозрили у державній зраді.

Згідно з новими епізодами, він платив гроші росгвардії за охорону своєї елітної нерухомості на території півострова. Лише за 3 місяці 2016 року підконтрольна йому компанія сплатила окупантам за ці послуги понад пів мільйона російських рублів, повідомила пресслужба СБУ. 

Мова про недобудований профілакторій загальною площею понад 4,5 тисячі квадратних метрів, розташований біля моря у селищі Сімеїз.

Земельна ділянка площею понад 1,5 га входить до рекреаційної зони та межує із "дачею Медведчука".

Нерухомість Шуфрич придбав у підприємств, бенефіціарним власником яких була телеведуча Оксана Марченко, дружина кума путіна Медведчука, якого обміняли на українських полонених.

Орім того, підконтрольна Шуфричу компанія регулярно фінансувала бюджет рф, сплачуючи податки і збори.

Під час обшуків в офісах афілійованих із нардепом комерційних структур і помешканнях фігурантів у Києві виявили документацію, печатки й інші речові докази злочинної діяльності.

Шуфричу та його юристу повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Також читайте: У Шуфрича обшуки: його підозрюють у державній зраді

На фото: Шуфрич 15 вересня 2023 року зустрів у помешканні слідчих СБУ, які прийшли з обшуком у справі про держзраду

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: