Вісь зла кидає у війну північнокорейських солдатів

АНАЛІТИКА 18.10.2024 Коментарі 0

У війну проти України на боці росії вступає Північна Корея – інформація про невелику кількість убитих солдатів диктатора Кім Чен Ина нещодавно розлетілася світовими медіа. Проте незабаром на українську землю може зайти ціла дивізія з КНДР.

За даними розвідки Південної Кореї, Пхеньян відправив до України офіцерів-ракетників. А до росії прибула перша велика партія солдатів, які, вочевидь, братимуть участь у війні на боці кремля.

Ідеться про 1,5 тисячі північнокорейських солдатів, що прибули на російські полігони на Далекому Сході. Більше того, росія вдасться до перевіреного фокусу – забезпечить іноземний контингент формою своєї загарбницької армії та фальшивими документами.

І хоча у кремлі заперечують надану інформацію, проте факти свідчать про протилежне. Так, видання Бабель пише (із посиланням на джерела у розвідці), що росія готує військових КНДР до війни в Україні на чотирьох своїх полігонах у Хабаровську, Усурійську, Благовіщенську і Владивостоці.

Як нагадує військово-політичний оглядач Ігаль Левін, Президент України Володимир Зеленський днями заявив, що Північна Корея фактично вже воює проти України: «Фактично це вже друга держава у війні проти України на боці росії».

Перед цим Глава Української держави заявляв дещо інше: «Північна Корея фактично включилася у війну проти України».

«Так, є велика різниця між «включилася» та «участь у війні». Це дуже сильна заява, і я сподіваюся, що українські еліти це розуміють», - пише Ігаль Левін.

Експерт також наводить слова начальника Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирила Буданова, який увечері 17 жовтня заявив, як пише The Warthone, що КНДР готує приблизно 11 тисяч солдатів для війни проти України.

«Чому близько 11 000, а не близько 10 000, наприклад? Зазвичай під таким формулюванням мається на увазі, що цифра плаває в районі 8 000-15 000. Так чи інакше, це дивізія. І якщо ти зважився на підготовку такої кількості солдатів для участі в далекій війні, то ти наважишся на ще й ще. Якщо дані, наведені Будановим, правильні, тоді заява українського керівництва набуває сенсу та форми – так, це вже не російсько-українська війна. Ну і так, не забуваємо, що КНДР не послала би таку кількість солдатів чортзна-куди без схвалення Пекіна», - вважає оглядач.

До речі, Надзвичайний і повноважний посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач Збройними Силами України Валерій Залужний у своїй промові в Королівському інституті міжнародних відносин відкрито звернув увагу на роль КНР:

- Скажіть, будь ласка, чи є сьогодні секретом, що навколо росії об’єдналися Китай, Північна Корея та Іран? Чи хтось вважає, що вони об’єдналися проти України? Якщо так, то хай я буду першим, хто сумнівається. Більшість у цих країнах навіть не знає, де розташована Україна. А якщо уважно подивитися на таку організацію як БРІКС, а особливо на її перспективи? Він буде розширюватися. А що ж колективний Захід? Він все ще боїться ескалації?

Зважаючи на поведінку колективного Заходу, схоже, там наразі превалює бажання «пропетляти» перед серйозними викликами, що постають від агресивної політики країн так званої Осі зла. США, які перебувають у передвиборчій лихоманці, наразі не до прийняття стратегічних рішень. У Німеччині федеральний канцлер Олаф Шольц, чия політична сила втрачає популярність електорату, продовжує займати обережну позицію у питаннях приєднання України до НАТО та постачанні ракет Taurus. У Великій Британії свій клубок клопотів на тлі яких популярність нового прем’єр-міністра Кіра Стармера катастрофічно скотилася. Узяв паузу щодо своїх заяв і президент Франції Емманюель Макрон. Політична боротьба у Польщі за президентське крісло також генерує «дивні» заяви з Варшави щодо України. Дрібніші країни, які відкрито підтримують офіційний Київ, як от країни Балтії, навіть за всього свого бажання не мають ні потужного фінансового, ні політичного впливів. Європейський Союз і НАТО, як об’єднання, стали заручниками власних правил, за яких голос однієї паршивої вівці зводить нанівець колективні рішення більшості країн. А таких овець, а насправді шакалів у овечій шкурі, там не одна і не дві.

Тож період невизначеності, що охопив колективний Захід, країни Осі зла намагають використати у своїх геостратегічних інтересах. І якщо після заходу в Україну північно-корейських полків не буде адекватної відповіді, можна не сумніватися – їх стане більше. І до яких географічних меж росіяни за їх підтримки зможуть просунутися – запитання відкрите.

Також читайте: Північна Корея вже фактично вступила у війну проти України на боці рф

Північна корея надала росії понад мільйон снарядів 

На фото – північнокорейські солдати / twz.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: