Північна корея надала росії понад мільйон снарядів 

НОВИНИ 01.11.2023 Коментарі 0

Для війни проти України російська федерація отримала від КНДР понад мільйон снарядів взамін на консультації щодо запуску супутника.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на AFP.

Під час закритого засідання південнокорейського парламенту в середу, 1 листопада, оприлюднили дані Національного агентства розвідки Південної Кореї (NIS) про те, що зі серпня Пхеньян щонайменше 10 разів постачав озброєння до росії. 

«NIS з'ясувала, що передали понад мільйон артилерійських снарядів, - сказав журналістам після засідання депутат Національних зборів Кореї Ю Санг-бум. – Згідно з проведеним аналізом, цього вистачить приблизно на два місяці війни Росії в Україні».

За його словами, від Москви КНДР отримала технічні консультації про запуск військового розвідувального супутника. Після другої невдалої спроби у серпні Пхеньян заявив, що третій запуск відбудеться у жовтні, але цього не сталося.

«Хоча жовтневий запуск відклали, фінальні приготування, такі як перевірка двигуна та пускового пристрою, тривають повним ходом. Схоже, Північна Корея отримала технічні консультації від росії, тому ми очікуємо на успішніші випробування», - додав депутат.

У жовтні цього року про постачання зброї з КНДР до росії заявляли США. За інформацією Вашингтона, протягом останніх тижнів доставлено понад тисячу контейнерів з військовим обладнанням і боєприпасами. Минулого тижня Сеул, Токіо та Вашингтон виступили із спільною заявою, в якій «рішуче засудили» постачання.

Під час свого візиту до росії та переговорів з путіним у вересні 2023 року північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що двосторонні зв'язки з Москвою є для Пхеньяна «пріоритетом номер один».
Путінський глашатай дмітрій пєсков назвав такі повідомлення безпідставними. «Північна Корея – наш сусід. Ми розвиваємо і продовжуватимемо розвивати наші відносини у всіх галузях», - сказав він минулого тижня.

На фото news.sky.com: Ким Чен Ин показував у липгі 2023 року сєрґєю шойгу озброєння КНДР

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: