«Вільна Білорусь» ініціює запровадження понять щодо прихильників диктатора лукашенка

НОВИНИ 14.07.2023 Коментарі 0

Незабаром у Вікіпедії можуть з’явитися поняття «лукашизм» і «лукашисти». Про це у ТГ-каналі повідомив керівник Благодійного фонду «Вільна Білорусь» Олексій Францкевич (Аляксей Францкевіч – біл.).

«Починаємо працювати, щоб у Вікіпедії з’явилися поняття: лукашизм і лукашисти! - йдеться у ТГ-каналі «Нова Білорусь». – Давно настав час розмежувати білорусів і лукашистів в очах українців та й усього світу».

За словами Олексія Францкевича, до лукашистів належать прихильники й активні учасники політики, яку проводив лукашенко, розпочинаючи із 1996 року. Це призвело до встановлення в Білорусі політичної системи, що є різновидністю тоталітарного політичного режиму – лукашизму.

«Ця політика базується на принципах лідерства, посилення репресивних функцій держави, придушення громадянської ініціативи в усіх сферах життя суспільства, з розмитою ідеологією, основою якої є ностальгія за радянським минулим. Співучасть у військовій агресії Російської Федерації проти України і співучасть в окупації Російською Федерацією території Білорусі, в тому числі, є характерними ознаками лукашизму в даний час», - сказано в повідомленні.

Як пояснює голова БФ «Вільна Білорусь», окрім лукашизму до тоталітарних політичних режимів належать: фашизм, нацизм, сталінізм, а також режим, що сформувався в КНДР.

До лукашистів належать:

державні та політичні діячі, які зараз перебувають на керівних посадах у державних структурах, а також на підконтрольних державі економічних і соціальних структурах;

пропагандисти;

громадяни, які є активними прихильниками лукашизму та підтримують російську військову агресію та об’єднання з російською федерацією, часто називають себе «ябатьками».
Ініціатори запровадження і поширення нових понять про лукашизм і лукашистів також звернулися до небайдужих посприяти їм у цій справі:

  • Кожен, хто має досвід роботи з Вікіпедією, потрібна ваша допомога, ми будемо раді співпрацювати з усіма, хто бажає долучитися до цієї важливої роботи.

Також читайте:

Рашизм став офіційним терміном: ВРУ ухвалила постанову про ознаки путінського фашизму

Парламентська Асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: