Рашизм став офіційним терміном: ВРУ ухвалила постанову про ознаки путінського фашизму

НОВИНИ 03.05.2023 Коментарі 0

Верховна Рада України 2 травня 2023р. ухвалила Постанову «Про Заяву Верховної Ради України «Про використання політичним режимом російської федерації ідеології рашизму, засудження засад і практик рашизму як тоталітарних і людиноненависницьких», (реєстр. №9101).

Про це повідомила пресслужба ВРУ. 

Ухвалена заява дозволяє визначити форми агресії російської федерації та спонукає держави світу до засудження її політики, яка призводить до вчинення воєнних злочинів та геноциду Українського народу.

Згідно з актом, ознаками рашизму є мілітаризм, культ особи очільника та сакралізація інститутів держави, самозвеличування російської федерації шляхом насильницького пригнічення та/або заперечення існування інших народів, нав’язування іншим народам російської мови та культури, пропагування ідей «русского міра», систематичне порушення норм і принципів міжнародного права, суверенних прав інших держав, їхньої територіальної цілісності та міжнародно визнаних кордонів й ін.

Прийняття Заяви дає можливість вчергове нагадати світу про злочини, вчинені державою-агресором щодо України, та стало черговим етапом притягнення до відповідальності керівництва російської федерації.

Як пише ВВС, "депутати зібрали в офіційному документі визначення та характеристики нинішньої російської влади, які озвучували як в Україні, так і намагались науково пояснити такі західні історики, публіцисти та культурологи як Тімоті Снайдер, Енн Еплбаум чи Марк Липовецький.

І зійшлися на тому, що рашизм - це сучасний "російський фашизм".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: