«ПВК Вагнер» не існує, - ліліпутін

АНАЛІТИКА 14.07.2023 Коментарі 0

Про пригожинських найманців ліліпутін разом зі своїм офіційним писком – вусами пєскова – брехали останні п'ять років. Але в останні тижні кількість цієї брехні перевищила будь-які межі настільки, що вони вже самі заплуталися.

«ПВК Вагнер» де-факто є неіснуючою організацією, заявив бункерний дідок у розмові з кореспондентом видання «КоммерсантЪ» Андрієм Колесніковим. «Група є, але юридично не існує!» - наголосив ліліпутін.

Прикметно, що цього разу слова кремлівського карлика розходяться з тим, що він говорив трохи більше тижня тому після пригожинського заколоту: за його словами, утримання всієї «Групи Вагнера» повністю забезпечувалося державою з травня 2022 по травень 2023 року. На це бюджет витратив понад 86 млрд. рублів.

Втім, ліліпутін не вперше бреше про «ПВК Вагнер». ТГ-канал «МО» нагадав хронологію путінської брехні про «неіснуючих» найманців.

  • «Щодо приватних охоронних компаній, під егідою яких діють люди, про яких ви згадали, вони там дійсно присутні. Це не держава російська. І вони не є учасниками бойових дій, на жаль чи на щастя», - розповідав бункерний дід у червні 2019 року. Це була відповідь на запитання про дії найманців у Сирії.
  • «Якщо там і є російські громадяни, вони не представляють інтересів російської держави і грошей від російської держави не отримують», - заявляв президент московії у січні 2020 року, коли його запитали про «вагнерівців» у Лівії.
  • Ліліпутін брехав про пригожинську ПВК буквально за пару тижнів до вторгнення в Україну: «Я вже сказав щодо цього питання. Я вже сказав, що російська держава до цього не має жодного стосунку. Говорю це цілком відповідально, без жодних задніх думок».

Брехав та уникав прямих відповідей на запитання про ПВК і речник бункерного діда.

«Напевно, усе ж це питання більше стосується компетенції Міноборони, тому що, погодьтеся, де-юре у нас немає таких юридичних осіб, як приватна військова компанія, відповідно до нашого законодавства», - викручувалися вуса пєскова у листопаді 2018 року.

«Ми не маємо жодної інформації та не маємо жодного відношення до цих осіб», - заявляли вони ж у 2019-му після шокуючого відео із вбивством мирного сирійця.

«А що таке ПВК «Вагнер»? У Росії юридично, де-юре такого поняття як «ПВК» немає. Що таке ПВК?» – дивувався писок ліліпутіна у липні 2020 року після затримання «вагнерівців» у Мінську.

Тобто, залежно від обставин кремлівський карлик і його речник змінювали свою позицію щодо «вагнерівців», аж гай гудів. У здоровому суспільстві хто би після такого довіряв цим політикам? Але ж тут ідеться про московію, їм там не звикати до брехні.

Але найяскравіше та найзлостивіше ситуацію прокоментував… колишній реконструктор, україноненависник і терорист стрєлков-гіркін. Дивно, що після подібних пасажів він узагалі ще живий – мабуть, комусь іще потрібен.

«Відкинувши словесну мішуру, президент поставив 35 командирам «Вагнера» (які, до речі, представляють 25 тис. відібраних, навчених і обстріляних бійців) головне питання: «Чи готові ви воювати за росію без особливих умов (як і всі інші громадяни рф) у цій важкій війні?»

«Ні!» - відповіли командири вустами свого пахана (принаймні, ніхто не заперечував).[…]

Ну й ось – сталося те, що сталося: «музиканти» пішли у своїх справах, а президент узявся за звичне «садо-мазо»: почав скаржитися громадськості, що його знову «обдурили», принизили і вважають за ніщо старого дурня...».

Такі теми та розмови на московії, які свідчать щонайменше про падіння авторитету бункерного дідка, звісно, є гарним знаком для нас. Хоча наразі вони ні у що конкретне антиліліпутінське не конвертуються. Але хоча би напрямок на «опускання» диктатора правильний.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: