Від «Юнармії» - до окупаційної армії рф. Як рашисти плюють на Женевську конвенцію

РОЗСЛІДУВАННЯ 27.03.2024 Коментарі 0

Рашисти займаються активною підготовкою до війни українських дітей, які перебувають в окупації та депортації. Зокрема, через участь в мілітаризованих так званих «військово-патріотичних рухах» рф на кшталт «Юнармії» та «Двіженіє пєрвих».

Понад 1,6 мільйона дітей проживає на тимчасово окупованих територіях України, із них 615 тисяч – шкільного віку. При цьому мінімум 100 тисяч українських дітей залучені в московитські пропагандистські «молодіжні організації». Такі цифри на пресконференції в «Укрінформі» оприлюднила голова Центру громадянської просвіти «Альменда» Марія Суляліна. За її словами, школярі на ТОТ є жертвами системи знищення української ідентичності.

«Дітей із першого класу готують воювати проти їх власної держави, вчать сприймати рф як свою країну», - наголосила Марія Суляліна.

За її словами, окупанти також створюють «кадетські класи», де школярів навчають посиленої військової підготовки, змушують носити військову форму, нав’язують їм російські наративи.

А найвагомішу роль у нав'язуванні проросійських настроїв відіграють молодіжні так звані «військово-патріотичні рухи» «Юнармія» та «Двіженіє Пєрвих». За інформацією Суляліної, до першого належать мінімум 38,5 тисяч дітей на ТОТ, до другого – мінімум 62 тисячі.

До слова, лише в лютому цього року СБУ повідомила про підозру очільницю штабу «Юнармії», яка готує підлітків Луганщини до участі у війні проти України. Це колишня викладачка одного з луганських вишів, яка перед призначенням встигла попрацювати заступницею директора в музеї «Молода гвардія». У штабі вона зайнялася вербування до цієї рашистської мілітарної організації дітей середнього та старшого шкільного віку.

За даними слідства, колаборантка проводить системну інформаційну діяльність на підтримку держави-агресора та її збройних формувань. На тимчасово окупованій території Луганщини вона організовує урочисті заходи посвяти учнів у ряди «Юнармії» та бере активну участь у пропагандистських акціях окупантів.

Загалом, пропаганда серед цивільного населення служби в армії окупаційної держави є порушенням Женевської конвенції 1949 року – вона прямо забороняє такі дії. Але коли це зупиняло рашистів та колаборантів…

Окрім того, рашисти депортувала близько 250 тисяч українських дітей – такі дані від Уповноваженої Президента України з прав дитини Дар’ї Герасимчук назвали під час пресконференції. При цьому на московії твердять про 744 тисячі, приховуючи особисті дані неповнолітніх.

«Де тут правда, ніхто не знає, адже коли росія забирає дитину на свою територію, то змінює їй свідоцтво про народження. Таким чином дитина повністю стає громадянином рф. Далі її передають на усиновлення. Знайти дитину після цього фактично неможливо», - зазначила адвокаційна менеджерка кампанії Where Are Our People? Христина Шкудор.

За її словами, через те, що Росія приховує особисті дані, українській стороні відомі менше 20 тисяч імен депортованих дітей. Аби їх відшукати, потрібно отримати доступ до російських архівів.

Наразі, каже Шкудор, конкретної формули повернення неповнолітніх із московії немає. Це стане можливим лише за умови перемоги України у війні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: