Рашисти розганяють нігерійський фейк про купівлю прикрас Оленою Зеленською на мільйон доларів

РОЗСЛІДУВАННЯ 05.10.2023 Коментарі 0

Рашистські медіа, які спеціалізуються на прокремлівській пропаганді, поширюють статтю з нігерійського видання The Nation, яке виклало фото чеків нібито покупок Олени Зеленської у ювелірних магазинах під час офіційного візиту до США.

На «чеку», який поширюють рашафейкомети, вказана дата 22 вересня 2023 року. І зазначається, що Олена «витратила понад $1 млн на прикраси Cartier». Опісля ще й було звільнено одну зі співробітниць, яка «злила» той славнозвісний мільйонний «чек».

Проте саме в цей день Олена і Володимир Зеленські перебували з офіційним візитом  у Канаді. А перед тим подружжя Зеленських побувало з офіційним візитом у Вашингтоні, де відвідали меморіал Пентагона та провели кілька зустрічей, зокрема з Джилл Байден. Тож дружина президента України фізично не могла у цей час відвідати ювелірні магазини Нью-Йорка, зазначають фактчекери Центру протидії дезінформації при РНБОУ.

Вони переконані, що у такий спосіб російський агітпроп намагається дискредитувати Олену Зеленську - мовляв, українці воюють, поки перша леді витрачає гроші.

Московити не вперше намагаються викликати негативне ставлення до першої леді. Як уже писав ЗІФ, у червні рашапропагандисти і москвоЗМІ поширювали світлину нібито ізраїльського паспорта Олени Зеленської та писали, що перша леді отримала його під час останнього візиту до цієї країни. А ще раніше рашисти розганяли фейкові фото з нібито відпочинку дружини президента на нудистському пляжі в Ізраїлі.

У такий спосіб росіянські пропагандисти намагаються дискредитувати дружину президента, викликати зневагу до влади серед українців і західних партнерів та позбавити Україну міжнародної підтримки.


 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: