В окупованому Севастополі лікарні переповнені пораненими солдатами: цивільних не приймають

ПЕРЕКЛАДИ 31.07.2023 Коментарі 0

Міські лікарні в анексованому Росією Севастополі переводять на особливий режим роботи. Вони приймають на лікування лише поранених російських військовослужбовців. Щонайменше три комунальні медичні установи фактично передані у відання міністерства оборони рф. Містяни не можуть потрапити туди на прийом, їм відмовляють у госпіталізації та проведенні планових операцій.

Про це повідомила російська служба Радіо Свобода.

Подаємо переклад (скорочений варіант):

"Військові шпиталі на території РФ переповнені пораненими учасниками вторгнення в Україну. Через це російська влада оголосила, що місця для розміщення військовослужбовців виділятимуть у цивільних лікарнях. Це нововведення торкнулося і анексованих територій.

"Це дозволить нам розвантажити ліжка наших лікувальних закладів, насамперед у Москві, Санкт-Петербурзі, Ростові та Севастополі, там, де у нас найбільше завантаження", - заявив наприкінці травня заступник начальника Головного військово-медичного управління міноборони росії Олександр Серговенцев.

Виділення ліжок у цивільних медзакладах розпочалося з 1 червня. Загалом військові хочуть отримати у своє розпорядження 5 тисяч місць. Скільки з них припадає на анексований Севастополь – невідомо. Призначена Росією влада міста жодного разу не висловилася публічно з приводу передачі ліжкового фонду цивільних лікарень у ведення Міноборони. Тому офіційних відомостей про те, як іде цей процес, немає...

Проте працівники медичних закладів Севастополя повідомляють, що перепрофілювання цивільних лікарень під військові потреби йде повним ходом.

"Міські лікарні закривають, бо місця зайняті пораненими. У червні закрили для планових пацієнтів повністю "дев'ятку" (міська лікарня № 9 у Балаклавському районі Севастополя. – Прим. РС). Перша (міська лікарня) приймає лише екстрених, планових теж майже не беруть. Декого приймають, але вони з таким потоком не впораються. Причому закрили без наказу, а просто за дзвінком (з вимогою) не відправляти більше. І ось тепер цивільні лікарі працюють на військових", – розповіла працівниця однієї з міських поліклінік, справжнє ім'я відоме редакції, але не наводиться з міркувань безпеки... 

Інформацію про масове перенаправлення поранених російських військовослужбовців у тил, у тому числі на територію Криму, підтвердив і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров: "Мені важко говорити про характер захворювань або поранень, з якими надходять російські військовослужбовці. Тяжко поранених евакуюють до Криму і цим заповнюють не лише місцеві військові шпиталі, а й цивільні лікарні – це очевидний факт", - сказав він наприкінці червня. За словами Чубарова, це може бути пов'язане з побоюваннями російського командування з приводу того, що окуповані частини Херсонської та Запорізької областей можуть повернутися під контроль України...".

Фото – Севастополь, міська лікарня №1.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: