Кремль наказав своїм блогерам мовчати про черговий удар ЗСУ по мосту через Чонгар

НОВИНИ 31.07.2023 Коментарі 0

Відсутність реакції російських воєнних блогерів на український удар на мосту через Чонгар є помітним переломом у російських репортажах про війну в Україні та може свідчити про те, що Кремль наказав російським блогерам утримуватися від висвітлення певних тем.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, у повідомленні сказано, що Збройні сили України 29 липня повідомили про успішний удар по мосту Чонгар на трасі М-18 (Джанкой - Мелітополь), що  єднає окупований Крим та окуповану Херсонську область. ISW не спостерігав жодної дискусії російських блогерів щодо українського удару. Також проігнорована заява голови окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо про те, що російські війська перехопили 12 українських крилатих ракет Strom Shadow, націлених на міст. 

Єдиним російським джерелом, яке прокоментувало ці удари, був місцевий російський телеграм-канал, який написав про заяви російських туристів у цьому районі про те, що міст закрито для руху. 

Нагадаємо, що російські воєнні блогери відреагували на український удар на мосту через Чонгар 22 червня масовим обуренням і занепокоєнням, при цьому вони  регулярно коментують як успішні, так і нібито невдалі українські удари по російській логістиці. 

Міст Чонгар є помітним вузьким місцем уздовж важливої російської наземної лінії зв’язку, і дуже малоймовірно, що російські блогери добровільно проігнорували б успішний або невдалий український удар по мосту.

Раніше ISW вважало, що вибрані російські блогери, можливо, формують своє висвітлення війни в Україні на користь кремлівських наративів через страх покарання з боку Кремля - після вилучення відомих критичних голосів з російського інформаційного простору, зокрема воєнного критика Ігоря Гіркіна і фінансиста Wagner Group Євгена Пригожина. Однак загальний страх перед покаранням Кремля навряд чи призведе до такої майже загальної відсутності висвітлення драматичної події, і більш імовірно, що конкретна директива Кремля не висвітлювати збої в критично важливих GLOC (наземні лінії зв'язку у військовій стратегії) спричинила цю відсутність звітності.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: