В Україні відзначають День Державного прапора: у Києві підняли особливий стяг

НОВИНИ 23.08.2023 Коментарі 0

У середу, 23 серпня, у Києві відбулася церемонія підняття синьо-жовтого стягу. Найбільший державний прапор країни підняли на території меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні». Як наголосив Президент України, сьогодні у столиці здійняли особливий стяг – із підписами українських захисників і захисниць, які б’ються за свободу та незалежність своєї держави.

«Цей прапор був на позиціях наших воїнів від Чернігова до Одеси. По всій лінії захисту України. У різних бойових бригадах і підрозділах. У шпиталях, де лікують поранених. У руках волонтерів. Цей прапор завжди берегтиме згадку про багатьох українців та українок. Але він неодмінно буде поповнюватися і збагачуватися новими підписами наших воїнів», – заявив Президент.

Глава держави також наголосив, що Державний прапор є не лише оберегом, а й гордістю України.

«Гордість, яку ми відчуваємо, коли наш прапор здіймається вгору, коли відзначаємо свої свята, коли здобуваємо свої перемоги, коли повертаємо свої землі», - сказав під час промови Володимир Зеленський.

За його словами, синьо-жовтий стяг також символізує впевненість у тому, що він майорітиме на всій суверенній території України, всюди, де має бути по праву.

«Наш прапор – це наша сила. Джерело волі, незламності духу для всіх воїнів, які з цим прапором на броні та під серцем ідуть у бій, борються за кожен метр нашої землі, ідуть вперед і дійдуть до нашої перемоги», - сказав Президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх героїв, які віддали свої життя за Україну.

Участь в урочистостях також узяли голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, прем’єр-міністр Денис Шмигаль. керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, голова Служби Безпеки України Василь Малюк, начальник Головного управління розвідки міноборони України Кирило Буданов.

До слова, у вітанні ГУР з нагоди Дня Державного прапора наголошено, що «цінність ясних кольорів свободи під час війни з російським агресором відчувається особливо глибоко».

«Заради цієї цінності Українське військо звитяжно обороняє та атакує, а українці в окупації, чекаючи на звільнення, ховають наш прапор від скверни й наруги московської погані, як найдорожчу реліквію.

Настане час, і він здійметься вгору гордо над кожним нашим населеним пунктом, у кожній поневоленій нині українській громаді!

Адже синьо-жовтий звучить на вільному вітрі ― посічений осколками, просякнутий кіптявою битв, але надійно закріплений на наших бойових машинах, і цей звук зливається воєдино із гулом авіації та гусеничним гуркотом: ми рухаємось вперед!

Він – на рукавах наших одностроїв. Він – у серці кожного українця. На флагштоках Києва, усіх українських міст і сіл він впевнено свідчить: ось тут – територія Волі, здобутої у бою!

Військовослужбовці Головного управління розвідки Міністерства оборони України вітають громадян із Днем Державного прапора!

Вклоняємось йому урочисто, прославляємо тихо, але повсюди, де триває цілодобова робота розвідників – заради визволення й захисту українського народу, заради повернення кожної п’яді нашої законної землі під державний прапор України!» - сказано, зокрема, у вітальному тексті ГУР.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: