Ми хочемо воювати ефективно та захистити наші інтереси – білоруський доброволець Андрій Кушнеров

АНАЛІТИКА 23.08.2023 Коментарі 0

Про зустріч білоруських добровольців, що днями пройшла в Україні, Телеграм-каналу «БУСт» розповів один із її учасників, колишній боєць батальйону «Волат» Андрій Кушнеров. До слова, він підкреслив, що його відповіді узгоджено з іншими учасниками заходу.

- Андрію, ви брали участь у неформальному з'їзді білоруських добровольців, що відбувся нещодавно в Україні? Яким ви вважаєте його головний результат?

- Головним результатом нашої зустрічі стало створення майданчика для комунікацій між бійцями-білорусами, які воюють у різних підрозділах. За словами всіх учасників, ця необхідність давно визріла, оскільки на горизонтальному рівні проблеми можна вирішувати швидше і простіше. У нас з’явився інструмент комунікації як один з одним, так і зі «зовнішнім», цивільним світом.

- Чи не стало це зібрання альтернативою конференції, яку анонсував Полк Кастуся Калиновського під час конференції «Нова Білорусь» у Варшаві?

- Я не готовий говорити про конференцію штабу ПКК. У них є власні цілі, про які відомо лише їм, на нашій зустрічі представників штабів не було.

- Хто представлятиме білоруських добровольців у контактах з українською владою?

- Коли це питання постане, ми оберемо людей, яким довіряють солдати. Це має бути колективне рішення.

- Чи не спостерігається у середовищі білоруських бійців зневіри та розчарування?

- Виникають не моменти розчарування, а труднощі, які стосуються бюрократичних процедур в Україні. Вони, і це не секрет, недосконалі. Ми хотіли би вплинути на деякі з них. Маємо надію, що спільними зусиллями ми доб’ємося, що наш голос почують. Ми приїхали, щоби воювати, і хочемо робити це ефективно. Наша платформа може цьому допомогти. І нам треба попіклуватися про тих, хто через поранення не може далі воювати. І, звісно, про сім’ї тих громадян Білорусі, які воюють сьогодні в Україні.

- Яким може бути представництво білоруських добровольців у Координаційній Раді?

- Сьогодні ми створюємо платформу для вирішення питань та проблем білоруських добровольців в Україні. Ми налагоджуємо горизонтальні контакти між бійцями, які воюють у складі різних підрозділів ЗСУ. Політичні питання перебувають поза межами цієї ініціативи.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: