В Одесі СБУ затримала блогера – поплічника стрємоусова

НОВИНИ 20.07.2023 Коментарі 0

Кіберфахівці і слідчі Служби безпеки України затримали в Одесі ворожого пропагандиста. Останній виправдовував збройну агресію росії та закликав до захоплення державної влади в Україні.

Затриманим виявився проросійський блогер з Миколаївської області. Він тривалий час працював на колаборанта стрємоусова та фактично був його «правою рукою», повідомляє пресслужба СБУ.

До повномасштабного вторгнення росії спільники організовували проплачені масові акції, спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної ситуації в регіоні на користь російської федерації. 

На період захоплення частини Миколаївської області та Херсона стрємоусов увійшов до складу місцевої окупаційної адміністрації рф, а його поплічник залишився на підконтрольній Україні території.

Для поширення деструктивного контенту використовував власні сторінки та канали в Youtube, Facebook та Instagram, а також у забороненій соцмережі «вконтактє» зі загальною аудиторією понад 100 тисяч користувачів.

На цих інтернет-ресурсах він заперечував існування Української державності й українського народу.

Також він дискредитував українських захисників і закликав громадян ухилятися від призову до Сил оборони.

У подальшому його сюжети та публікації «підхоплювали» центральні рупори кремля і поширювали їх під виглядом «позиції» пересічних громадян України.

Для конспірації зловмисник постійно змінював номери телефонів та використовував вигаданий нікнейм «мужчина».

Під час обшуків за місцями його проживання в Одесі та Южноукраїнську Миколаївської області виявлено ноутбук і 5 мобільних телефонів із доказами підривної діяльності. Також вилучено «посадову інструкцію інформагентства» стрємоусова, де раніше працював фігурант.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Затриманому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Розслідування триває. Зловмисникові загрожує до 10 років тюрми.

Також читайте: Смертельні пригоди російських пропагандистів в Україні: бабаєва, васільєв, стрємоусов…

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: