Світлана Тихановська готова відвідати Україну – відносини теплішають

НОВИНИ 20.07.2023 Коментарі 0

Світлана Тихановська, її команда і представники Об’єднаного перехідного кабінету готові приїхати до Києва.

Про це лідерка білоруських демократичних сил заявила у розмові з волонтерами свого Офісу.

«Я, моя команда і представники Об’єднаного перехідного кабінету готові приїхати до Києва, в Україну – і їдемо. Був і Павло Павлович, і Валерій Георгійович, і Валерій Степанович там перебуває постійно. Що стосується мене особисто, я озвучила свою позицію для української сторони: я готова приїхати в будь-який момент. Для мене важливо зустрітися з нашими добровольцями, з нашими героями, і уряд України знає про цей намір. Ми просто чекаємо відповіді з того боку. Коли вони будуть готові, я обов’язково туди приїду», - сказала лідерка білоруських демократів.

Як зазначає ресурс Teletype із посиланням на її радника Франака Вячорку, протягом 2022 року українські політики уникали контактів, бо вважали, що якщо вони не зустрічатимуться зі Світланою Тихановською, то лукашенко не допомагатиме путіну, а північний кордон буде безпечним.

«Тепер вони зрозуміли, що ця політика не зовсім працює. Лукашенко досі допомагає путіну, досі провокує Україну, досі розгортає зброю, «вагнерівців». Я думаю, що зараз приходить це усвідомлення того, що з лукашенком неможливо домовлятися, вести бізнес. І тому відносини потеплішають. Відчуваємо навіть з їхнього боку: за останні місяці Зеленський декілька разів згадував білорусів у позитивному ключі. І ці меседжі, які доходять до політиків, позитивні, вони готові до співпраці», - сказав Франак Вячорка.

Він також додав, що хоч і не всі, але українські політики, бачать важливість роботи з Білоруссю:

- Нам просто потрібно це розвивати, нам потрібно більше спілкування, більше присутності в Києві, нам потрібно показати, що ми робимо, що ми допомагаємо. Українці запитують: що саме ви робите, білоруси? Не знають, не бачать, до них не доходять наші новини, не читають «Нашу Ніву» чи «Зеркало». Тому важливо розповідати їм, що ми робимо, про кожну добру дію для України, яку роблять білоруси.

Фото – teletype.in

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: