Смертельні пригоди російських пропагандистів в Україні: бабаєва, васільєв, стрємоусов…

РОЗСЛІДУВАННЯ 09.11.2022 Коментарі 0

Учора, 8 листопада, на Троєкурівському цвинтарі в москві поховали керівницю кримського представництва медіагрупи «Россия сегодня» 50-річну свєтлану бабаєву. На півострові російську пропаганду бабаєва підсилила у 2019 році. Але до Криму в її біографії були не менш цікаві посади.

Із 2004 вона два роки керувала представництвом риа «новости» у Великій Британії. Протягом 2008-2012 років була шеф-редактором корпункту агентства в США. 2013 року сіла у крісло головного редактора видання «Газета.ru».

Про смерть бабаєвої повідомили 28 жовтня. Минулого тижня у Криму влаштували церемонію прощання, а потім тіло перевезли у москву. На кладовищі учора її чоловік євґєній двоскін сказав, що смерть настала від кулі, що зрикошетила. За його словами, це був не самостріл і не помилка бабаєвої – стріляла інша людина. «Одного із цих (стрільців, - ЗІФ) ми вже знайшли, зараз через деякий час, дай боже, знайдемо безпосередньо стрільця», - сказав двоскін.

Його слова викликають деякі запитання – минуло півтора тижня, а вбивцю дотепер не затримали. Як пишуть російські мас-медіа, куля потрапила «журналістці» в голову, коли вона перебувала у положенні лежачи, виконуючи на полігоні вправу з військово-спортивної стрільби.

«Рвалась за стрічку, бажаючи підтримати наших героїв. Шалена куля…», - пафосно описав сказав її колега по ремеслу дмтрій кісєльов.

Про важливість персони бабаєвої свідчать хоча би реакції глашатая президента росії дмітрія пєскова, який назвав непоправною втратою для «журналістської» спільноти трагічну загибель голови представництва «России сегодні" у Криму. «Вона була журналісткою багатогранного таланту і просто чарівною жінкою», - пробурмотів з-під вус пєсков.

Слова співчуття висловили і міністерстві закордонних справ рф за підписом сєрґєя лаврова.

Відправився у пекло і російський духівник-пропагандист, протоієрей російської православної церкви міхаіл васільєв. Це той, хто в телеефірі радив російскім бабам більше народжувати, щоби було не так страшно відправляти дітей на війну.

Кара Божа у вигляді шрапнельного снаряду наздогнала 51-річного васільєва зранку 6 листопада на території України під час виконання «пастирських обов'язків». Цікаво, що в обов’язки протоієрея входило бути настоятелем храму при головному гарнізоні ракетних військ стратегічного призначення. Московський піп неодноразово навідувався у так звані «гарячі точки» в Боснії, Косово, Киргизії, Кавказі та Сирії. Багато років васільєв виконував функції а-ля капелан російських десантників. Освячував зброю для вбивства та був шанований серед російських пропагандистів-медійників, які називали його «батюшкою-воїном».

Відправитися у вічну подорож васільєв мав шанс і раніше – коли стрибав разом зі своєю «паствою» з парашутом. Купол цілком не розкрився, і грішний піп гепнувся об святу землю, зламавши тільки два хребці. Небесні знаки, вочевидь, тоді неправильно трактував, раз після одужання знову взявся за старе.

Не виключено, що незабаром російська церква зачислить його до лику «святих» - патріарх кіріл уже назвав того посмертно «мужнім, рішучим і самовідданим пастирем».

Є серед пригод російських пропагандистів історії зі щасливішим кінцем. Але не всі вони залишилися зі своїми кінцівками.
Так, наприкінці жовтня представники RТ потрапили під обстріл у Донецьку. Від халепи їх урятувала броньова автівка.

21 жовтня поранення зазнав російський воєнкор сємьон пєґов, наступивши на міну «лєпєсток». Як наслідок, відкритий перелом двох пальців таі рвана рана стопи правої ноги й операція. Але медики запевнили, що пєґов ходитиме на своїх двох.

І, за іронією долі, той же пєґов сьогодні, 9 листопада, повідомив про смерть заступника російської адміністрації анексованої Херсонської області України кіріла стрємоусова. Колаборант-пропагандист розбився в автокатастрофі.

Як нагадує телеграм-канал «ЧТД», ще місяць тому стрємоусов хотів «денацифікувати» півЄвропи…

  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: