В ООН знають, що рашисти катують 95% українських військовополонених

НОВИНИ 08.08.2024 Коментарі 0

Росіянці катують 95% українських військовополонених, піддаючи їх тортурам ще з найперших допитів. Про це розповіла керівниця моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл в інтерв’ю нідерландському телеканалу NOS, передає «Дзеркало тижня».

«Вони зазнають тортур під час першого допиту. Їх б’ють металевими палицями та палками, жорстко б'ють струмом. Їх роздягають. Це жахливо. Це найгірше, що я бачила за 20 років моєї кар’єри, відвідуючи полонених від імені ООН. Тортури є широкопоширеними та структурними. 95% українських військовополонених зазнали тортур, і це є воєнним злочином», - зазначила Белл.

За її словами, коли росіяни не допускають представників ООН до українських військовополонених, то інформацію про умови їх утримання збирають вже після повернення воїнів з полону. При цьому Белл розповіла, що в Україні до військовополонених з рф ставляться зовсім інакше.

«Українська влада надає нам безперешкодний доступ до таборів та тимчасових в’язниць із військовополоненими. Хоча з початку вторгнення були деякі проблеми, проте за останні півтора року ми спостерігали умови утримання, які відповідають гуманітарному праву війни», — сказала Белл.

Нагадаємо, за даними звіту Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, за зиму 2023-2024 років росіяни стратили щонайменше 32 українських військовополонених. Це значно більше, ніж за будь-який з попередніх періодів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: