В Азербайджані почали розправи над неугодним ЗМІ

НОВИНИ 21.11.2023 Коментарі 0

В Азербайджані відбулися обшуки й арешти у тамтешніх масмедіа, які розслідували корупцію в оточенні президента Ільхама Алієва. 
 
У вівторок, 21 листопада, вранці обшукали будинок редакторки видання AbzasMedia Севінч Вакіфкізи (на фото). А її саму ще вночі затримали в аеропорту, коли жінка поверталася до Азербайджану, повідомляє BBC у ТГ-каналі.

Днем перед тим також в аеропорту затримали директора видання Ульві Ґасанлі, а в офісі редакції провели обшук. Директора влада звинуватила у контрабанді грошей – у редакції нібито виявили велику суму у валюті
 
Видання AbzasMedia відоме у країні розслідуваннями корупції серед чиновників. У своїй заяві видання пише, що 40 тисяч євро їм до офісу підкинули, а справжня причина арештів – спроба закрити AbzasMedia саме через ці розслідування.

«Жодні арешти чи інші методи тиску не можуть завадити нам вести нашу роботу, надавати правдиву інформацію. Громадяни мають право знати, ким і як витрачаються їхні податки», - йдеться у заяві.
 
Торік Азербайджан посів 157-ме місце в індексі корупції Transparency International, нарівні з Гондурасом, Іраком, М'янмою та Зімбабве.
 
Азербайджан також посідає низькі рядки в індексах свободи слова, багато журналістів опинялися у в'язницях або зазнавали насильства. Причому, як кажуть очевидці, становище ЗМІ у країні поступово погіршувалося після приходу до влади Ільхама Алієва 20 років тому.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: