Українці зніматимуть історичний фільм про викопування Чорного моря, - черговий рашафейк

НОВИНИ 21.11.2023 Коментарі 0

Фільм «Історія Чорного моря» нібито готуються знімати в Україні — таке повідомлення розганяють рашапропагандисти. Стрічка, за їхньою версією, мала б художньо переповісти «український міф про те, що Чорне море викопали древні укри», які (за припущеннями московитів) заселяли територію України.

Насправді фейк про те, що українські вчені вірять у штучне походження Чорного моря, аналітики проєкту StopFake спростувала ще 9 років тому. Тоді росіянська пропаганда розповсюджувала фейковий абзац із нібито українського підручника, який розповідає, як предки українців викопали Чорне море. Насправді ані книги, ані автора, на якого посилалися рашапропагандисти, ніколи не існувало.

Однак це не заважає рашистам час від часу витягати на світ Божий старі вигадки і вкидати їх в інфопростір знову. І цього разу з креативом у рашистів не склалося — вони користаються старим фейком на новий лад. Щоправда, його доповнили геть нереалістичними деталями.

Фільм «Історія Чорного моря», заявлений як екранізація цієї легенди, не згадується на жодному українському ресурсі. До того ж озвучений бюджет картини — 80 млн. гривень — зробив би її одним із найдорожчих українських кінопродуктів.

Абсолютно неправдоподібно виглядають й ілюстрації до цієї «кіноновини». Так на постері фільму вказано рейтинг «+18» замість загальноприйнятого в Україні «18+». А фото так званої презентації фільму «Історія Чорного моря» було віддзеркалено та оброблено у фоторедакторі. Оригінальну світлину зробили ще у 2021 році: вона слугувала обкладинкою трансляції презентаційної сесії конкурсного відбору кінопроектів для фінансування державою.

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти хочуть створити хибний імідж українців як нації, що не має своєї історії, а вигадує її. Мовляв, задля цього і робляться такі проєкти як фільм про викопане Чорне море, нібито профінансований державним коштом.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: