Уряд Туска домовився з перевізниками: українсько-польський кордон має бути розблокований

НОВИНИ 16.01.2024 Коментарі 0

Польські перевізники, які з листопада блокують прикордонні переходи з Україною, досягли згоди з урядом щодо деяких вимог і призупинять свій протест у середу з 13:00 за київським часом.

Про це повідомив Томаш Борковський з Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту, якого цитує агентство Reuters, - пише "Європейська правда".

"Це не кінець, але протест буде призупинено… Ми домовилися про певні умови, ми дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд", – сказав Томаш Борковський.

Міністерство інфраструктури Польщі організувало пресконференцію у вівторок о 13:00 за київським часом, під час якої має бути підписана угода з перевізниками.

Нагадаємо, 6 січня цього року в Жешуві міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський підписав угоду зі спілкою «Ошукане село», після чого польські фермери припинили  блокаду  прикордонного  переходу  "Шегині – Медика".

Водночас польські перевізники продовжували блокувати рух українських вантажівок на трьох пунктах пропуску: "Дорогуськ – Ягодин", "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська". Ця блокада почалась 6 листопада минулого року. 

Також додамо, що найближчими днями голова Польського Уряду Дональд Туск планує відвідати з офіційним візитом Київ. Також нещодавно він заявив в інтерв’ю польським ЗМІ, що не дозволить представникам свого уряду будувати політику на антиукраїнських настроях, бо не може бути сумнівів щодо потреби підтримувати Україну під час війни. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: