У Кривому Розі розгромили велику банду з російським слідом

РОЗСЛІДУВАННЯ 05.04.2023 Коментарі 0

Правоохоронці викрили масштабний наркокартель у Кривому Розі. У місті на Дніпропетровщині  злочинне угруповання «двадцятівських» продавало заборонені наркотичні речовини, займалося рейдерством та іншими незаконними справами. Окрім надприбутків, банда пов'язана з росією, яка веде проти України повномасштабну війну.

За інформацією сайту «СтопКор», журналісти якого провели розслідування, до операції з розгрому угруповання залучили сотні правоохоронців, які затримали 48 наркодилерів і вилучили декілька мільйонів готівки та тонни заборонених речовин.

«Ми з колегами майже рік слідкували за діяльністю «двадцятівських», отримали купи документів з надійних джерел, опитали десятки колишніх і нинішніх правоохоронців, познаходили наркозалежних та продавців наркотиків. І тепер готові розповісти, звідки йде та хто стоїть за масштабним наркотрафіком в Україні. І чому кожен продовжує боятися про це говорити», – розповідає журналіст-розслідувач «СтопКору» Артем Поліковський.

У потужному індустріальному місті, яким є Кривий Ріг, «крутяться» великі гроші. Окрім великого бізнесу, тут процвітає кримінальний. І хоча у місті чи не щотижня викривають нові нарколабораторії, заборонені речовини можна придбати без надзусиль.

«Дніпро і Дніпропетровська область десь не вийшли з 90-их, десь застрягли, не відбулася якась реформація. Найімовірніше, доступ до наркотрафіку залишився», – сказав «СтопКору» голова ГО «Снайпер», колишній наркозалежний Юрій Лавров.

Як з’ясували журналісти-розслідувачі, місто поділене серед торговців на райони, за кожен з яких відповідає конкретна людина. Найпотужнішою бандою є так звані «двадцятівські». Цьому кримінальному клану  підпорядковувалася решта бандитських угруповань у місті.

«27 лютого на території Дніпропетровської області та ще в декількох регіонах держави поліцейські провели масштабну спецоперацію для ліквідації діяльності наркокартелю, члени якого забезпечували наркотиками майже всю Україну. Тоді затримали 38 учасників злочинної спільноти, зокрема лідерів, представників силового блоку, «хіміків» та збувачів. Усім обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб», – офіційно повідомили у Нацполіції.

Під час другого етапу спецоперації затримали ще 10 учасників відокремленого підрозділу «двадцятівських». На збуті наркотиків і шахрайській схемі організатори щомісяця заробляли понад 2 млн грн.

Як писали ЗМІ, банду «двадцятівських» очолював Олександр Ожиганов, відомий у кримінальних колах під прізвиськом «Семен». Він займався не лише наркотиками, а й іншими темними справами, але весь час виходив сухим з води.

«Це він розпиляв заводи на метал разом із колишнім УВБ-ешником та обікрав державу на сотні мільйонів гривень. Це він разом із замовником підпалу машини депутату Кліщенкові незаконно виробляє низькопробне паливо у місті Президента. Ну і ширка, метамфетамін, марихуана, відкрита наркоторгівля з рук під вікнами будинків, підпали, стрілянина, напад на таксиста, збройні розбирання. З усіх бандитів-вихідців «двадцатівських» Семен єдиний, хто не відсидів жодного дня у в'язниці», - зазначають інсайдери.

Лідер «двадцятівських» має серйозні зв'язки, і не лише в Україні. За даними СБУ, рідний брат Олександра Ожиганова – Андрій, зі самого початку вторгнення рф в Україну почав співпрацювати з окупантами. Його метою було мати перепустку для проїзду в окупований Крим для ввезення та збуту товарів.

Сам же Ожиганов зареєстрований у багатоквартирному будинку, але мешкає у великому маєтку, обнесеному високим парканом.

Окрім маєтку, Ожиганов володіє рестораном у центрі Кривого Рогу, що зареєстрований на підставних осіб.

Більше того, попри заборону чоловікам, які підпадають під мобілізацію, покидати територію України, лідер ОЗУ перетинав кордон із Угорщиною. За декілька днів після початку вторгнення Ожиганов отримав у військкоматі «білий квиток» про непридатність до військової служби. Зараз законність отримання цих документів перевіряють правоохоронці.

У Нацполіції кажуть, що всім затриманим суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Олександр Ожиганов підчас судового розгляду тричі непритомнів (чи вдавав, що непритомніє). Проте і його суд тимчасово відправив за ґрати. Попереду ще повноцінний судовий розгляд справи, яку правоохоронці готові відстоювати та довести до логічного фіналу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: