Українські суди винесли вироки прихильникам рашизму, серед них – вчитель інформатики

НОВИНИ 28.05.2024 Коментарі 0

Перебування у в'язниці – такі вироки судів отримали проросійські агітатори, які вихваляли путіна та виправдовували воєнні злочини росфедерації у містечку Буча на Київщині. 

До 5 років засуджено трьох прокремлівських інтернет-агітаторів з різних регіонів України. Вони поширювали деструктивний контент на десятках профілів відеохостингу YouTube і соцмереж, повідомила пресслужба СБУ.

На Прикарпатті місцевий житель поширював відео на підтримку путіна та бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер». Він брав деструктивний контент на тематичних TikTok-сторінках, а далі перепощував його через свої акаунти в популярних соцмережах.

У Черкасах адміністратор мережі каналів та спільнот у YouTube, Telegram і Facebook закликав до захоплення державної влади в Україні. Зокрема, він називав «постановкою» вбивства та катування рашистами людей у Бучі.

На Миколаївщині шкільний вчитель інформатики поширював кремлівські наративи з робочого комп’ютера у навчальному закладі. Він створив власний акаунт в «Однокласниках», з якого закликав до захоплення всієї території України та популяризував гауляйтера Сальдо.

За матеріалами СБУ, суд визнав зловмисників винуватими за:
▪️ ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до захоплення державної влади);
▪️ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: