Українське підприємство отримало перший «воєнний» кредит від Кредобанку

Економіка 17.03.2023 Коментарі 0

Кредобанк видав перший кредит на суму 12 мільйонів гривень для підприємства з Чернігова. Кошти для розвитку своєї діяльності отримало ТзОВ «Аметист» - український виробник паперу.

Як повідомляє пресслужба Кредобанку, суму видано завдяки кредитним гарантіям Європейської комісії та державного банку розвитку Польщі (Bank Gospodarstwa Krajowego) для підприємств, що працюють поблизу зон активних бойових дій.

Нагадаємо, наприкінці січня у Варшаві підписали угоду представники Європейської комісії, Кредобанку та державного банку розвитку Польщі Bank Gospodarstwa Krajowego. Згідно з нею, Кредобанк отримав гарантії на суму 10 мільйонів євро для забезпечення кредитування українського бізнесу під час дії воєнного стану в Україні.

Відтак Кредобанк став першим українським комерційним банком, що залучив прямі кредитні гарантії Європейської комісії та завдяки якій зможе кредитувати підприємства із зон активних бойових дій.

ДОВІДКА

Кредобанк заснований у Львові 1990 року, Національний банк України зарахував його до системно важливих банків України. Кредобанк входить до фінансової групи PKO Bank Polski – найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи – найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один із найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Партнерська публікація 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: