Українська ППО украла в росії 90 мільйонів доларів

АНАЛІТИКА 03.08.2022 Коментарі 0

У вівторок, 2 серпня, Україна зазнала чергового ракетного удару з повітря. З району Каспійського моря російські агресори випустили вісім крилатих ракет. Українські сили протиповітряної оборони збили сім із них – чи не найкраща результативність. Але ще більше вражає інше – вартість однієї ракети становить 13 мільйонів доларів США.

У відеозверненні, викладеному у FB, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що атаку здійснено приблизно о 17 годині. Застосовувались стратегічні бомбардувальники Ту-95 (Ту-160). Повітряна тривога, до слова, тривала зі 17:14 до 18:33.

«Загалом по території України випущено вісім крилатих ракет типу Х-101 (Х-555) у напрямку центральних, південних та західних областей України. Сім із восьми ракет збито протиповітряною обороною Повітряних Сил ЗС України. Шість ракет ліквідували зенітні ракетні війська й одну збито винищувачем авіації Повітряних Сил. На жаль, є одне влучання на Львівщині – уражено зенітний ракетний комплекс. Інформацію про збитки та постраждалих уточнюють», - сказав Юрій Ігнат.

Наприкінці червня Forbes виклав вартість російських крилатих ракет: Х-101 – 13 млн доларів США, «калібр» - 6,5 млн, «іскандер» - 3 млн, «онікс» - 1,25 млн, Х-22 – 1 млн, «Точка-У» – 0,3 млн.

Нескладні підрахунки свідчать, що росія змарнувала мінімум 90 мільйонів доларів США. Хоча путін 5 років тому хвалився цим видом зброї після її застосування у Сирії.

«Ця ракета показала дуже високий рівень надійності. Це справді найсучасніша зброя, високоточна і велика потужність. Із пристойною дальністю – 4,5 тисячі кілометрів», - казав російський деспот.

У Вікіпедії зазначено більшу дальність польоту на 1 тисячу кілометрів – до 5,5 тис км. Росіяни вихваляють цей вид зброї, зазначаючи, що ракета виконана на новій технологічній основі, має суто російські комплектуючі, використовує комбіновану систему наведення – з  інерційної системи з оптико-електронною корекцією на кінцевій ділянці польоту використовує головку самонаведення. На відміну від ракет попереднього покоління, оператори мають можливість змінювати ціль після запуску ракети. Ядерний варіант (Х-102) несе боєголовку потужністю від 250 кілотон до 1 мегатони.

Також росіяни наголошують на її точності на дальності 5 500 км відхилення становило 7 метрів. А рухомі цілі здатна знищувати з точністю влучення до 10 метрів.

Попри те, що Х-101 повітряного базування виготовлена із застосуванням технологій зменшення радіолокаційної помітності, українська ППО дуже чітко розібралася з цими смертоносними «подарунками» рашистів. Їх збивали над різними областями. А одну, як зазначано вище, збив український літак-винищувач.

Щоправда, ця атака, як, зрештою, і більшість, не минулася без інформаційних маніпуляції довкола наслідків ракетного удару.

Спочатку журналістові ЗІФу мешканка Кам’янка-Бузької повідомила про дві збитих ракети біля Радехова. Туди, за її словами, виїхали поліція, швидка та рятувальники.

Потім начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький поширив у своєму телеграм-каналі повідомлення про «два вибухи на території військового об'єкта у Червоноградському районі».

«Учора під час повітряної тривоги ворог завдав ракетного удару по об'єкту військової інфраструктури неподалік Радехова (Червоноградський район). Внаслідок удару пошкоджена одна будівля. На щастя, ніхто не постраждав», - уточнив наступного дня керівник Львівської ОВА.

Як бачимо, у повідомленні речника Повітряних сил ідеться про влучання в ЗРК, в начальника ЛОВА – зруйновану будівлю.

Рашистська ріа «новости» взагалі написали сьогодні, що їхні нечестиві військові ударами «високоточними ракетами великої дальності з повітря знищили у Львівській області базу, де зберігалося озброєння, що надійшло Україні з Польщі, і боєприпаси іноземного виробництва».

«Високоточними ракетами великої дальності повітряного базування в районі населеного пункту Радехів Львівської області знищено базу зберігання з озброєнням і боєприпасами іноземного виробництва, що надійшли київському режиму з Польщі», - сказали в міністерстві тероризму російської федерації.

Попри різну інформацію, українські експерти зауважують щораз кращі показники роботи українських сил ППО. Нещодавно ЗІФ писав про попередній щедрий врожай захисників українського неба. 15 липня росіяни випустили по Україні двома атаками 11 ракет Х-101. 7 із них удалося збити.…

Із появою засобів ППО західних взірців цей результат може стати іще кращим.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: