Українці онлайн можуть заявити в Гаагу про злочини рашистів

НОВИНИ 01.08.2022 Коментарі 0

Допомогти Міжнародному кримінальному суду в Гаазі (МКС) збирати факти злочинної діяльності російської армії в Україні можуть потерпілі українці. Для цього потрібно заповнити на сайті МКС відповідну форму.

МКС і підпорядкована йому Канцелярія прокурора надає можливість самостійно повідомити про факти воєнних злочинів через веб-форму.

Після натискання на гіперпосилання веб-форми потрібно підвердити за допомогою ReСapcha, що ви людина, потім натиснути зелену кнопку. Після цього потрапляєте на сторінку з інструкцією англійською мовою, знову натискаєте зелену кнопку, в наступному вікні обираєте країну Україну. Після чого потрапдяєте на сторінку з веб-формою українською мовою.

Сторінка на сервері Канцелярії прокурора МКС захищена. До наданої інформації не матиме доступу ніхто, окрім заявника та працівників МКС. У формі пропонують описати будь-які потенційні воєнні злочини, свідками яких ви стали. Також можна надати додаткові матеріали (відео, документи) та контактні дані.

Відповідну ініціативу з надання інформації про злочини рашистів поширює Avaaz – некомерційна організація зі штаб-квартирою у США. Заснована в січні 2007 року ця організація сприяє глобальній активності з питань зміни клімату, прав людини, прав тварин, корупції, бідності та конфліктів. 2012 року The Guardian називав Avaaz «найбільшою та найпотужнішою мережею онлайн-активістів у світі». В Україні налічується майже 900 тисяч членів Avaaz.

Як зазначають в організації, розслідування воєнних злочинів – складна та повільна справа. Проте спільними зусиллями можна допомогти Міжнародному кримінальному суду зібрати якомога більше інформації.

«Із початку цієї жахливої війни, мільйони членів Avaaz з усього світу згуртувалися на підтримку народу України. Зробімо наступний крок до правосуддя разом. Усесвітній рух Avaaz продовжить підтримуватиме народ України», - йдеться у повідомленні організації.

Avaaz також процитувала твіт генерального прокурора МКС Каріма Хана: «Голоси жертв можливих злочинів мають лягти в основу нашої незалежної роботи зі встановлення правди. Ті, хто вижив, і сім'ї жертв стануть повноцінними партнерами у наших спільних зусиллях з забезпечення справедливості».

До слова, Карім Хан під час свого візиту всередині квітня у місто Буча під Києвом, назвав «місцем злочину» усю територію України після дій російської армії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: