Українці близькі до більшого успіху, - керівник розвідцентру Сил оборони Естонії 

АНАЛІТИКА 14.07.2023 Коментарі 0

Дії українських військ під час контрнаступу й ознаки проблем, які постали в російських збройних силах, свідчать про те, що незабаром українські підрозділи можуть очікувати більших успіхів на фронті.

Про це повідомив керівник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Марґо ҐросберҐ, - пише ERR.

Подаємо переклад: "ПІд час брифінгу в міноборони у п'ятницю, 14 липня, Ґросберґ розповів про тактику українських збройних сил зі знищення високоточними ударами командних пунктів і центрів матеріально-технічного забезпечення зс рф, успіхи в районах, що межують з Бахмутом, що вказують на вичерпування російських резервів.

Усе це свідчить про те, що українці близькі до більшого успіху", - сказав Ґросберґ.

Мета нинішніх підготовчих ударів українських Збройних Сил – зв'язати російські підрозділи на вузьких ділянках та знайти слабкі місця для прориву. З цією ж метою атаковано важливі транспортні вузли та пункти матеріально-технічного забезпечення та командні центри російської армії в тилу, - пояснив Ґросберґ.

Полковник також розповів про те, як українські підрозділи зуміли захопити ключові території на півночі та півдні поблизу Бахмуту, а тому можуть обстрілювати з гармат місто, яке перебуває в руках російських військ, і контролювати дороги, що ведуть до нього. Тому постачання дислокованих там російських підрозділів ускладнилося, - сказав Ґросберґ.

Окрім того, впливає і той факт, що російські вдв, які з весни дислокуються в Бахмуті, досі перебувають у місті та несуть втрати, а відправити їх звідти в інші місця або в резерв неможливо. "З огляду на те, що вдв є елітним підрозділом Росії, бійці якого мають високий моральний дух і волю до бою, таке виснаження однозначно позначиться на їхній мотивації, - сказав Ґросберґ. – У якийсь момент має бути більше успіху".

Ґросберґ: українські війська ще не дійшли до великих російських окопів. На південному фронті, в районі Запоріжжя та Великої Новосілки, українські підрозділи збільшили займаний район і високоточними ударами знищують важливі об’єкти в цьому регіоні.

Він виокремив напад на готель "Бердянськ", під час якого цього тижня загинув заступник командувача Південним військовим округом росії генерал-лейтенант Олег Цоков.

Ґросберґ також звернув увагу на звільнення російського генерала Івана Попова, мабуть, через його критику російського генштабу та на витік записів, у яких він описує ситуацію в 58-ій армії під його командуванням. За словами Попова, підрозділи дуже довго перебувають на фронті та не змінюються, а коли українська артилерія б'є по них нищівно, його підрозділи не мають можливості відповісти.

"Усе це свідчить про те, що резерви рф закінчуються, оскільки ротація підрозділів, що є  на фронті, неможлива", - зазначив Ґросберґ.

Він також зазначив, що на північно-східному напрямку, в районі Сватова та Куп'янська, росія атакувала найбільше та досягнула певних успіхів. Але поки не наблизилася до тактичного прориву. Мета тиску там – змусити Україну вивести свої війська з Бахмута й інших місць, де вони досягнули успіху.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: