Україна закликає міжнародну спільноту відреагувати: росія застосовує зброю масового ураження

АНАЛІТИКА 29.01.2024 Коментарі 0

Україна та Німеччина ведуть переговори стосовно угоди про безпекові зобов’язання. Отримані докази застосування росіянами гранат, які містять хлорацетофенон, здатний вбити людину протягом 5 хвилин. Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту як нагадування про те, до яких жахливих трагедій здатна довести людиноненависницька ідеологія та пропаганда, – авторський огляд найважливіших подій.  

Після домовленостей України з Великобританією Київ та Берлін також наблизилися до підписання відповідної двосторонньої угоди, про що заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Україна та Німеччина ведуть переговори стосовно угоди про безпекові зобов’язання, відповідно до Рамкової декларації «Групи Семи», ухваленої на минулорічному саміті НАТО у Вільнюсі. Берлін слідом за Лондоном і Парижем робить крок у напрямку надання Україні реальних гарантій безпеки.

Фото преслужби Президента України

Канцлер ФРН заявив, що зміст безпекових угод буде оприлюднено після фінального погодження документу, зауваживши, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, адже імперіалістична риторика путіна є свідченням загрози українському суверенітету та територіальній цілісності.

Окрім того, Німеччина всіляко підтримує Україну у військово-технічній сфері. Лише на підтримку ЗСУ у бюджеті ФРН на 2024 рік виділено 7 млрд євро.

Шольц назвав розпочату путіним війну проти України головним політико-безпековим викликом для Європи з розуміння того, що Кремль є спільною загрозою для всіх країн демократичного Заходу. Канцлер ФРН висловив впевненість, що за результатами саміту ЄС 1 лютого цього року Україні буде виділено європейську допомогу у розмірі 50 млрд євро. Вказана допомога посилить українську економіку і українську армію, щоб вистояти і закінчити війну.

Між тим москва продовжує залишатися токсичною щодо можливості закінчення війни відповідно до чинних норм і принципів міжнародного права. Ця політична токсичність доповнюється застосуванням токсичним хімічних речовин на полі бою, що заборонено Женевськими конвенціями. Після початку повномасштабного вторгнення росія щонайменше 626 разів застосувала проти українців хімічну зброю. росіяни часто застосовують гранати зі сльозогінним газом, однак також фіксувалося застосування люїзиту – токсичної речовини, яка містить трихлористий миш’як.

У грудні 2023 року отримані докази застосування росіянами гранат, які містять хлорацетофенон, здатний вбити людину протягом 5 хвилин.

Використання хімічних боєприпасів є грубим порушенням міжнародного права та зобов’язань, взятих на себе москвою. Це стосується Женевського протоколу про застосування на війні задушливих, отруйних або інших подібних газів, а також Конвенції про хімічну зброю 1993 року.

Використання росією хімічної зброї на війні відбувається на тлі гучних, але безпідставних звинувачень Кремля на адресу України у функціонуванні біолабораторій, розробці хімічної та ядерної зброї тощо. Україна закликає міжнародну спільноту відреагувати на застосування росією зброї масового ураження як небезпечний прецедент, який підриває основи чинною глобальної системи безпеки.

Фото - twitter.com/adamzyglis/status

У той час, коли кремлівські політики та російська армія використовують токсичну політичну та воєнну зброю, як це робили нацисти протягом Другої світової війни, весь світ згадав про єврейських жертв гітлерівського геноциду, що був направлений на знищення цілого багатомільйонного народу. Фюреру та його злочинному оточенню вдалося протягом Другої світової війни вбити 6 мільйонів євреїв у багатьох європейських країнах, а найбільше в Польщі та Україні. 

Страта першого коменданта табору Аушвіц Рудольфа Гьосса (1900-1947). Аушвіц І, 16 квітня 1947 року / jnsm.com.ua

27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту, який складався на 60% з українців, де і служив мій дід та багато родичів з Чернігівщини, звільнили один з найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау. Саме до цієї дати приурочений Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Близько чверті жертв Голокосту під час Другої світової війни походили з території України. Разом з усім демократичним світом ми вшановуємо пам’ять про геноцид євреїв нацистським режимом.  Голокост засвідчує, до яких жахливих трагедій здатна довести людиноненависницька ідеологія та пропаганда.

На жаль, цей урок досі не засвоєний людством. Російське політичне керівництво та московські медіа дозволяють собі антисемітські випади, водночас звинувачуючи в “нацизмі” всіх навколо, включно із самими євреями, які не підтримують агресивну політику Путіна.

2023 року антисемітська пропаганда кремля мала трагічні наслідки, відбулися спроби організації єврейських погромів в республіках Північного Кавказу рф.

У своїх спробах знищити Україну росія не зупиняється навіть перед атаками на меморіальні місця Голокосту в Бабиному Яру в Києві та Дробицькому Яру в Харкові, де загинуло більше 150 тисяч євреїв у роки нацистської окупації. Сьогодні Київ та Харків перебувають під щоденним вогнем сучасних нацистів-рашистів, які хочуть поневолити український народ та знищити його частину. Саме так свого часу діяли гітлерівці у роки Другої світової війни.

Сучасного кремлівського фюрера володимира путіна чекатиме міжнародний трибунал за Zлочини проти людства і людяності, а за системні викрадання українських дітей вже видано ордер на його арешт Міжнародним кримінальним судом в Гаазі.   

Олександр Левченко, посол України в Хорватії 2010 -2017 рр., історик

Фото - Military Media Center

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: