Україна просить сусідів збивати рашистські ракети. Сусіди задумались

НОВИНИ 23.05.2024 Коментарі 0

Прохання України збивати російські ракети з території країн НАТО є питанням для обговорення. Про це в ефірі польської радіостанції RMF FM сказав речник МЗС Польщі Павел Вронський.

Він зазначив, що це питання для дискусії, оскільки потенційне збиття ракет пов’язане з низкою передумов.

«Наприклад, технічні, що стосуються дальності дії цих ракет, а також юридичні питання. Що буде, якщо уламки такої ракети знищать чиєсь майно або спричинять чиюсь смерть, адже зрештою, ця ракета не розчиниться у повітрі», - зауважив Вронський.

Напередодні очільник українського МЗС Дмитро Кулеба розповів про прохання Києва до союзників збивати російські ракети зі своєї території. Він вважає, що «немає жодного юридичного, безпекового чи морального аргументу, який би завадив нашим партнерам збивати росіянські ракети в Україні зі своєї території. А ті, хто стверджує, що такі дії будуть ескалацією, маніпулюють», переконаний міністр. Він наголосив, що ракети – це не літаки з пілотами на борту, а «шматки заліза, які несуть смерть з рф в Україну»

Нещодавно Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Reuters наголошував, що країни НАТО могли б збивати рашистські ракети над Україною. Мовляв, західна допомога надходить надто повільно, тож союзники могли б допомогти нам безпосередньо, самі збиваючи ракети рф. «Піднімайте літаки, нехай збивають цілі та захищають цивільне населення», - наголошував глава держави. І казав, що не розуміє, чому країни НАТО не можуть збивати росіянські ракети, якщо вони все одно піднімають свої літаки для відстеження траєкторії польоту цих ракет.

У червні Володимир Зеленський планує відвідати заходи на честь річниці висадки союзників у Нормандії, а потім зустріч G-7 в Італії, під час яких він проситиме партнерів збивати російські ракети над Україною, надавати більше допомоги ЗСУ та арештовувати росіянські активи, пише видання Politico з посиланням на двох співрозмовників, знайомих із планами Зеленського.

Видання нагадує, що протягом місяців члени групи обговорювали доцільність використання сотень мільярдів заарештованих російських активів для зміцнення обороноздатності та економіки України, посилаючись на юридичні складнощі і побоювання, що Москва може зробити те ж саме із західними країнами. США і Великобританія рішуче підтримали цю ідею, в той час як деякі європейські члени, зокрема Німеччина, налаштовані більш скептично.

«Це питання сколихнуло нещодавню зустріч міністрів фінансів G7, на якій голова Європейського центрального банку Крістін Лагард рішуче виступила проти повного арешту російських активів для надання кредитів Україні.

Зеленський, ймовірно, скористається можливістю зустрітися з главами держав та урядів, щоб спробувати переконати тих, хто сумнівається», - пише видання.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: