Україна отримає ще один Patriot від країни-сусідки

НОВИНИ 20.06.2024 Коментарі 0

Румунія вирішила передати Україні одну систему протиповітряної оборони Patriot. Рішення прийняли за підсумками засідання Вищої ради оборони під головуванням президента Клауса Йоганніса. 

"Зважаючи на значне погіршення ситуації в Україні внаслідок постійних масованих атак росії проти цивільних і цивільної інфраструктури, зокрема енергетичної, та наслідків цієї ситуації для регіону, у тому числі безпеки Румунії, члени ради у тісній координації з союзниками ухвалили рішення про передачу системи Patriot Україні", - подає "Європейська правда" цитату зі заяви.  

Надання Україні американської системи ППО Бухарест здійснює з умовою, що "продовжить перемовини із союзниками, зокрема стратегічним партнером США, з метою отримання схожої чи аналогічної системи, що закриє потреби захисту національного повітряного простору".  

У заяві додали, що Румунія продовжить у різних формах підтримувати Україну у протистоянні російській агресії.

Переговори про можливе надання Україні системи Patriot розпочали на початку травня під час зустрічі президентів Румунії і США.

Клаус Йоганніс зазначав, що його країна не може залишатися без протиповітряної оборони, тому повинна отримати щось взамін. На той час Румунія мала лише один Patriot. 

Минулого тижня у країні активували другу систему. Третю Бухарест очікує до кінця року, а четверту – на початку наступного року.

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський говорив про необхідність іще 7 систем Patriot. У відповідь президент США Джо Байден повідомив про домовленість із п'ятьма країнами, які готові передати свої Patriot-и Україні. 

Також читайте: США замість Швейцарії скерували ракети в Україну

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: