США замість Швейцарії скерували ракети в Україну

НОВИНИ 19.06.2024 Коментарі 0

Попри підписані контракти про постачання ракет Patriot для протиповітряної оборони Швейцарії США передовсім нададуть їх Україні.

Федеральний уряд Швейцарії замовив додаткові керовані ракети PAC-3 для системи Patriot на 300 мільйонів франків. Контракт на закупівлю зі США підписали восени минулого року. Проте, за інформацією видання Blick, війна в Україні змінила плани.

«Американці хочуть спочатку поставити Україні більше ракет Patriot. Вона перебуває під сильним обстрілом росії протягом декількох місяців і терміново просить інші країни поставити їй більше систем ППО», - зазначає видання.

Тож Швейцарії доведеться чекати довше попри наявність чинних контрактів. Скільки часу – поки що невідомо, адже попит у світі значно перевищує потужності виробництва керованих ракет Patriot.

Згідно з угодами з Вашингтоном, у них передбачений пункт про вагомі причини та, зокрема, інтереси національної безпеки США. Його, схоже, у Вашингтоні і використали через війну в Україні.

Подібний підхід сповідують і в Берліні. У травні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус запропонував Швейцарії почекати. Адже Німеччина суттєво допомагає Україні зенітними ракетами Patriot.

У Швейцарії наголошують на необхідності систем Patriot, оскільки, попри нейтральний статус, країна майже не має засобів ППО середньої та великої дальності.

Фото – blick.ch

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: