Чому НАТО не збиває російські безпілотники у своєму небі?

АНАЛІТИКА 13.09.2024 Коментарі 0

Відсутність реакції військово-політичного Альянсу – це свідома політика країн НАТО. Таку думку висловив військовий аналітик Королівського оборонного коледжу Данії Андерс Нільсен.

Військово-політиний оглядач Ігаль Левін виклав основні тези його аналізу щодо поведінки країн, що входять у згаданий вище блок. Ось як у своєму відео Андерс Нільсен пояснив відсутність реакції НАТО на порушення російськими безпілотниками повітряного простору країн Альянсу.

- За попередні декілька місяців було чимало дивних подій на території європейських країн: підпали, саботаж, кібератаки, навіть убивства та замахи. Також російські безпілотники почали частіше залітати на територію інших країн – Польщі, Латвії, Румунії. Реакція цього серед західних урядів практично була відсутня. Більше того, румуни навіть дозволили "шахеду" пролетіти через свій повітряний простір і потім вдарити територією України, хоча вже підняли для перехоплення F-16 і цілком могли його збити. Зрозуміло, така млява реакція дуже засмутила українців.

- Відсутність реакції – це свідома політика країн НАТО. Реакція – це саме те, чого намагається досягнути російський уряд, програмуючи дрони на політ над територією Альянсу. Їхня мета – не розбомбити щось у Європі, але змусити західні ЗМІ обговорювати ці атаки. Так само, як Україна намагається перенести війну на російську територію, РФ намагається перенести її на територію країн НАТО гібридними методами. Мета – змусити європейців думати, що якщо війна наближається до їхніх кордонів, то їм треба витрачати більше ресурсів на захист, а не відправляти зброю Україні.

- Таким чином, ігноруючи порушення свого повітряного простору, західні уряди нейтралізують єдину мету цих атак – породити медійний ефект та розпочати дискусію у власних ЗМІ. І ця стратегія добре працює, принаймні поки що. Росіянам не вдалося вбити клин між європейськими країнами та Україною. Ніхто серед європейців не вимагає давати менше допомоги Україні, щоби на кошти, що вивільнилися, зміцнити власні кордони. Звичайно, не факт, що таку політику можна буде проводити нескінченно, оскільки російське керівництво може продовжувати збільшувати інтенсивність атак, тож ігнорувати їх у рамках тієї ж самої стратегії буде неможливо.

Фото ілюстративне/ АРМІЯ INFORM

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: