Україна не змогла організувати у Польщі ректрутинг до Українського легіону

НОВИНИ 02.10.2024 Коментарі 0

"Кількість людей, які мали зголошуватись з України, надто мала", - про це в інтерв`ю каналу Wirtualna Polska заявив сьогодні, 2 жовтня, віцепремʼєр-міністр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. Так він прокоментував перебіг формування українського легіону в Польщі, що є одним із пунктів польсько-української угоди, котра була підписана у липнці цього року.

Водночас глава міноборони заявив, що Польща готова до того, щоби навчати українців. Додамо, що йдеться про громадян України, які перебувають у Польщі.  

«Ми не відповідаємо за рекрутинг, а відповідаємо за підготовку і навчання. Ми готові до цього навчання, але кількість осіб, яка мала зголоситися з українського боку, є замалою», - констатував польський віцепремʼєр, якого цитує Укрінформ.

«Декларації з українського боку були такі, що це буде дуже велика кількість, з якої може навіть бути сформована одна бригада, тобто кілька тисяч осіб. Але нема стільки бажаючих», - додав він.

Також він зазначив, що у польському суспільстві викликає емоційну реакцію той факт, що попри значну потребу в українських військових багато молодих чоловіків, що є  в Польщі і які говорять українською, не зголошуються до Українського легіону.

Окрім того, Владислав Косіняк-Камиш повідомив, що Польща вже підготувала понад 20 тис. українських військових, що найбільше серед країн в межах місії ЄС і двосторонніх відносин.

Фото – віцепремʼєр-міністр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш/скріншот

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: