Українці з чехами вироблятимуть 155-мм снаряди

НОВИНИ 02.10.2024 Коментарі 0

Під час Міжнародного форуму оборонних індустрій DFNC2 компанія "Українська бронетехніка" підписала пакет документів щодо співпраці з чеським холдингом Czechoslovak Group (CSG). Про це повідомляє кореспондент “Мілітарного”.

Одна угода стосується постачання комплектуючих, а інша – ліцензування виробництва боєприпасів (передача технології та документації з виробництва артилерійських пострілів).

До кінця цього року триватиме процес отримання ліцензії, а виробництво планують розпочати на початку 2025 року.

“Плануємо за наступний рік виробництво та постачання близько 100 000 боєприпасів, а у 2026 – понад 300 000. Процес підготовки обладнання вже розпочався”, - повідомив керівник компанії “Українська бронетехніка” Владислав Бельбас.

Він зазначив, що частина боєприпасів виготовлятиметься в Україні, а частина – в Чехії. Така кооперація дасть компаніям можливість збільшити кількість виробництва боєприпасів та здешевити вартість готового пострілу.

Czechoslovak Group планує виробляти в Україні й іншу оборонну продукцію, як-от запасні частини до бронетехніки, вироби з броньованої сталі тощо.

Czechoslovak Group (CSG) об’єднує виробничі потужності багатьох європейських заводів і є одним із найбільших виробників артилерійських пострілів в Євросоюзі (заводи MSM, ZVS, VOP Словаччина, FM Granada Іспанія, Сербія тощо). Нагадаємо, що ця компанія планує інвестувати мільйони євро у створення спільних оборонних підприємств на території України для підтримки оборонного сектора.

Також додамо, що 1 жовтня у Києві пройшов Міжнародний форум оборонних індустрій DFNC2. Організовували його, як і минулого року, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, Міністерство оборони України та Міністерство закордонних справ України. Про це повідомив "Урядовий портал". 

Цього року учасниками форуму стали понад 750 людей із 30 країн світу. Захід об’єднав 168 іноземних та 115 українських оборонних компаній та асоціацій. Загалом на полях форуму відбулось близько 120 B2B зустрічей між учасниками.

Захід спрямований на те, щоб об’єднати провідні оборонні компанії світу, підприємства українського ОПК, уряди країн-партнерів, посольства та українських посадовців – з метою посилення розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Найчисельнішими стали делегації з Данії, Сполученого Королівства, США, Франції, Італії, Чехії. Це демонструє високий рівень інтересу та підтримки України на міжнародній арені.

Форум відкривав Президент України Володимир Зеленський.

"Завдяки оборонним індустріям Україні належить стати одним із ключових глобальних донорів безпеки й дуже сильним гравцем на глобальному ринку зброї та оборонних технологій", – зазначив Володимир Зеленський.

У рамках DFNC2 було підписано кілька важливих документів про співпрацю.

Перший документ підписали ще до офіційного початку форуму – під час візиту данської делегації Міністерства оборони та парламенту Данії на чолі з Міністром оборони Данії Трольсом Лундом Пульсеном 29 вересня. Це Лист про наміри між Міністерством оборони України, Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України та Міністерством оборони Данії щодо впровадження фінансової підтримки виробництва оборонної продукції в Україні.

На форумі був підписаний також Меморандум про взаєморозуміння між Мінстратегпром та DI Defence and Security Industries Association (Данія).

Окрім того, українські компанії підписали ряд документів з іноземними компаніями щодо розвитку виробництва боєприпасів, засобів РЕБ, повітряних та морських дронів, ремонту західного озброєння.

"Ми вже інвестували 4 мільярди доларів у виробництво української промисловості, а наступного року плануємо збільшити фінансування. Наш пріоритет – розробка вітчизняних дронів та далекобійної зброї, включно з балістичними ракетами. Міноборони готове до співпраці з іноземними партнерами через створення спільних підприємств для розвитку оборонної індустрії. Пропонуємо багаторічні контракти на виробництво, постачання та технічне обслуговування озброєння", - сказав Міністр оборони України Рустем Умєров.

Франко-німецька компанія KNDS, що вже працює з українськими партнерами, оголосила про відкриття офісу в Києві.

На DFNC2 Forum відбулося також засідання Стратегічної Ради Альянсу оборонних індустрій, створення якого було оголошено Президентом України на минулорічному форумі DFNC1. Альянс налічує вже 119 учасників. Основною темою обговорення стала координація дій Альянсу для зміцнення оборонної промисловості та розширення міжнародного співробітництва.

"Ми вдячні нашим партнерам за участь у надзвичайно важливому Міжнародному форумі оборонних індустрій DFNC2. Один з наших пріоритетів – це розвиток українського оборонно-промислового комплексу завдяки зміцненню міжнародної співпраці та іноземних інвестицій в українське виробництво зброї. Ми продовжимо цю важливу роботу разом з Міністерством оборони та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості", - зазначив Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

Фото – в

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: