Угорщина не братиме участі у військовій місії НАТО в Україні

НОВИНИ 21.06.2024 Коментарі 0

НАТО матиме українську військову місію, але Угорщина в ній участі не братиме.

Про це у п’ятницю, 21 червня, заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю Kossuth Radio, повідомляє угорське Portfolio.

За словами Орбана, путін напав на Україну, порушивши всі принципи міжнародного права. На Заході побачили можливість послабити росію. Але, на думку проросійського Орбана, ціна перемоги – багато сотень тисяч життів. Він також висловив сумнів, що цього вдасться досягнути. «…Вважаю, що це безнадійно, навіть якби це сталося, ціна настільки висока, що воно того не варте», - просував в етері російський наратив угорський прем’єр-міністр.

Він також повідомив про домовленість із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, що Угорщина не братиме участі у військовій місії Альянсу в Україні.

«Ми погодилися не лише з Генеральним секретарем, який залишає свій пост, але й із новим Генеральним секретарем НАТО, який прийде на посаду. Ніхто з НАТО не буде тиснути на Угорщину», - заявив Орбан.

Як зазначає угорське видання, НАТО не готується до військової місії в Україні у прямому значенні цього слова. Альянс поглибить співпрацю між державами-членами з координації підтримки та підготовки, що надають Україні. Участь у такій співпраці є добровільною та не накладає на Угорщину жодних зобов’язань, тому Угорщина не потребує особливих гарантій для відмови. Усе це підтвердив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі з Віктором Орбаном 12 червня, а прем’єр-міністр Угорщини дав зрозуміти, що не блокуватиме дії інших країн.

Також читайте: Країни НАТО узгодили кандидатуру нового генсекретаря

Фото – portfolio.hu

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: