Угорці пікетували «медіаімперію Орбана»

НОВИНИ 07.10.2024 Коментарі 0

Масовий протест проти «фабрики пропаганди» відбувся у суботу, 5 жовтня в Будапешті. Декілька тисяч мітингарів під штаб-квартирою угорського державного мовника MTVA вимагали «вільних ЗМІ в центральноєвропейській країні».

Як повідомляють місцеві медіа, eчасники протесту вийшли із банерами «Стоп пропаганда», «Ми не боїмося», «З нас досить» та ін.

Організатором протестів виявився Петер Мадьяр, лідер правоцентристської опозиційної партії «Тиса». Цю акцію він анонсував як протест проти «державної пропагандистської машини» і закликав забезпечити незалежність суспільного мовника. 

У своєму виступі на акції Мадяр заявив, що з угорського суспільства «досить брехні й пропаганди». «Сьогодні суспільні медіа в Угорщині – це міжнародний скандал. Із нас досить», - наголосив лідер опозиції та озвучив вимогу, щоб MTVA показав протест в ефірі «без редагування». 

Він також закликав угорців повністю відмовитися від контенту, який пропонують ЗМІ з «медіаімперії Орбана». 

Петер Мадяр також знову покритикував тезку Орбана – його політичного директора Балажа Орбана – за його скандальні слова, що Угорщина у 1956 році не стала б вести оборонну війну за прикладом України, оскільки це «безвідповідально».

Врешті політик спробував зайти у будівлю суспільного мовника, щоб там зачитати вимоги з 16 пунктів, а коли його не стали пускати всередину, приклеїв їх на вході. 

Незалежний депутат парламенту Акос Хадхазі заявив, що штаб-квартира MTVA є «найсильнішим оплотом влади в країні». Він закликав директорів новин, які фальсифікують новини, піти у відставку, а урядову пропаганду заборонити законом.

12 грудня парламент Угорщини ухвалив суперечливий закон «Про захист національного суверенітету» – з ініціативи партії «Фідес» на чолі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном. Він передбачає суворі покарання для партій, які отримують закордонне фінансування на виборчі кампанії. Передбачено створення Управління захисту суверенітету – з широкими слідчими повноваженнями.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: