Удар безпілотника по військовій базі в Йорданії: 3 загиблих, понад 40 поранених

НОВИНИ 30.01.2024 Коментарі 0

Окрім трьох загиблих іще понад 40 військовослужбовців США поранено внаслідок атаки безпілотника на американську військову базу в Йорданії.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на заступницю речника Пентагону Сабріну Сінгх.

"Наразі, за нашими оцінками, поранених більше 40. Ми очікуємо, що ця кількість продовжуватиме коливатися, оскільки наші військовослужбовці, як ви знаєте, мають черепно-мозковою травмою, повідомляють про симптоми пізніше. Тож ця кількість може продовжувати зростати", – зазначила вона під час брифінгу.

За її словами, США все ще оцінюють, що сталося та як безпілотник одним нальотом зміг вразити базу, водночас Центральне командування Сполучених Штатів продовжує розслідувати цю атаку.

Наразі, вказала Сінгх, все ще незрозуміло, хто саме несе відповідальність за удар. Втім, додала вона, Вашингтон знає, що це бойовики, яких підтримує іранський Корпус вартових ісламської революції.

"Це має ознаки (підтримуваного Іраном терористичного угрупування) "Катаїб Хезболла". Але не роблячи остаточних висновків, наші команди продовжують аналізувати (ситуацію). Ми знаємо, що за цим стоїть Іран, який продовжує озброювати та оснащувати ці групи для здійснення таких нападів, і ми, безумовно, притягнемо його до відповідальності", - резюмувала представниця Пентагону.

Також ЗМІ пишуть, що адміністрація президента США Джо Байдена готує потужну відповідь, однак бити по об’єктах на території Ірану не планують, щоб не спровокувати американсько-іранську війну.

Нагадаємо, у неділю, 28 січня, у Йорданії біля кордону з Сирією безпілотник вдарив по американській військовій базі "Вежа 22". Тоді ж стало відомо, що  внаслідок атаки загинули троє військових США.

Фото – Getty Images

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: