Піп із Вінницької єпархії прославляв донецьких терористів

НОВИНИ 30.01.2024 Коментарі 0

Настоятель храму Вінницької єпархії УПЦ (мп) за вихваляння терористів (уже знищених) захарченка, гіві та мотороли отримав реальний термін ув'язнення. 

Доказову базу на попа зібрала Служба безпеки України. У ТГ-каналі він називав збройну агресію рф "громадянською війною" в Україні та вихваляв терористів так званої "днр" 
 
Окрім цього поширював публікації та коментарі пресслужби російської православної церкви, у яких рашисти виправдовували захоплення частини території нашої держави та героїзували російських окупантів.
 
"Разом із цим клірик регулярно поширював авторські коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття вірян різних конфесій.
 
Для маскування злочинних дій протоієрей писав у соцмережах під вигаданим псевдонімом.
 
Крім того клірик розповсюджував прокремлівські наративи під час проповідей та особистого спілкування з представниками релігійної громади",
- повідомляє пресслужба СБУ.
 
СБУ затримала проросійського пропагандиста у рясі після того, як він переховувався від правосуддя за різними адресами в декількох областях України.
 
Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь рф.
 
На підставі зібраних доказів суд визнав затриманого виним за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪️  ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
▪️  ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
 
З урахуванням повної співпраці зі слідством, йому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: