У польському уряді застерегли від шкідливих думок щодо російсько-української війни

НОВИНИ 16.01.2023 Коментарі 0

Засоби масової інформації останніми днями поширюють тези про те, що доля російсько-української війни вже вирішена. Щоправда, простежується їх поляризація: дехто схиляється до думки, що Україна вже перемагає, інші переконують у тому, що росія досягне свого. В обидвох випадках насадження таких догм є шкідливими.

Про це написав у своєму Твіттері заступник міністра координатора спеціальних служб й уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

За його словами, російські агресори найближчим часом намагатимуться здійснити наступ, а Україна, що зараз обороняється, – контрнаступ.

«Однак не варто вважати, що це призведе до значного прориву на фронті. Війна триватиме, - прогнозує польський урядовець. - Російський агресор продовжуватиме жорстокі напади, спроби тероризувати суспільство та паралізувати і знищити Україну. Росія й надалі намагатиметься завоювати та поглинути всю Україну».

На думку Станіслава Жарина, в умовах захисту ключем до дій України буде підтримання морального духу й оборонного потенціалу її військ, підтримка Заходу і співпраця міжнародної спільноти, спрямована на обмеження здатності росії фінансувати війну.

Навіювання тез про те, що Україна вже програла чи, навпаки, перемогла, є шкідливими діями, що можуть призвести до небезпечних наслідків.

Твердження про вирішену долю війни – незалежно від того, яку сторону називають переможцем – уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща вважає небезпечними, оскільки можуть призвести до таких наслідків:

- припинення допомоги Україні (мовляв, уже немає сенсу, вона вже не потрібна чи це все одно нічого не змінить, бо росія переможе);

- послаблення морального духу українців (бо їхня боротьба й опір більше не потрібні – або не має вже значення з огляду на перемогу росії);

- тиску, щоби порозумітися з Росією (якщо вона вже настільки слабка, що нікому не загрожує – або скоро вона все одно переможе).

Тому потрібно розуміти, що війна кремля проти України триватиме, тому підтримка офіційного Києва повинна продовжуватися. «Голоси, що можуть послабити підтримку України – небезпечні», - резюмує Станіслав Жарин.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: