Із Кремля у Білорусь відправили представника для посилення інформаційної операції

АНАЛІТИКА 16.01.2023 Коментарі 0

Росія скерувала свого командувача Сухопутними військами для посилення інформаційної операції про щодо нападу на Україну з території Білорусі.

Про це із посиланням на американський Інститут вивчення війни повідомляє ТГ-канал «Позірк».

Попри це «план російського наступу на північ України наразі залишається малоймовірним», вважають експерти ISW. Хоча кремль «забезпечує гнучкість планування».

Збільшення російської військової присутності у Білорусі в ISW трактують суто як для спільних навчань, що розпочалися у понеділок, 16 січня і триватимуть до кінця місяця.

«Наразі немає жодних доказів того, що росія створила в Білорусі структури командування та управління, необхідні для оперативної ударної групи», - констатують аналітики.

Як зазначає «Позірк», минулого тижня стало відомо, що до Білорусі прибула комісія міністерства оборони російської федерації, яку очолив головнокомандувач сухопутних військ Олег Салюков. Заявлена мета – інспектування військових частин і підрозділів російського компоненту регіонального угруповання військ.

У спільних тактичних навчаннях авіаційних підрозділів обидвох країн задіяно всі аеродроми та полігони військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони збройних сил Білорусі.

Заплановано відпрацювати:

  • ведення повітряної розвідки;
  • спільне патрулювання повітряного простору вздовж державного кордону;
  • авіаційну підтримку угруповань військ;
  • висадку тактичного повітряного десанту;
  • доставка вантажів та евакуація поранених.

«Головна мета навчання – підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань», - заявили у міноборони Білорусі.

Напередодні перший заступник держсекретаря ради безпеки Білорусі Павло Муравейко в ефірі державного телебачення заявив, що істерія навколо навчань - «це лише надуманий крок для того, щоби вкотре привернути увагу до неіснуючої проблеми».

«Тут немає нічого такого, що можна було би зобразити у вигляді підтексту. Це навчання з підготовки та взаємодії у повітрі наших спільних підрозділів, які проводяться у плановому порядку», - сказав він.

Аналітики уже попередили, що активність бойової авіації під час російсько-білоруських навчань може спричинити збільшення кількості повітряних тривог в Україні.

Головна редакторка білоруського видання «Хартія97» Наталя Радіна у своєму інтерв’ю сказала, що насправді кількість російських військових у Білорусі набагато більша.

«Кількість російських військовослужбовців на території Білорусі значно більша, ніж офіційно оголошені дев'ять тисяч. Про це говорять білоруські військовослужбовці, і ми знаємо, що нові російські військові транспортними літаками прилітали до Нового року. Їхнє число збільшилося… Можна сказати, що на території Білорусі сьогодні перебувають десятки тисяч російських військовослужбовців», - розповіла Наталя Радіна.  

За її словами, є однозначна інформація про те, що «буде напад на Україну».

«Воно можливе і з території Білорусі, і з Росії. Наразі білоруські військовослужбовці дуже стурбовані тим фактом, що їх можуть відправити до Росії та з неї на Донбас, зокрема для здійснення наступу в Запорізькій області, починаючи від Гуляйполя і далі на північ у бік Павлодара. Це остання інформація. Звісно, вони дуже стурбовані, не хочуть брати участь у цій війні, але кажуть, що зараз, схоже, такий сценарій неминучий», - розповіла днями редакторка «Хартії97».

Також Наталя Радіна поділилася інформацією про можливі операції з використанням десанту на територію України. Зокрема, на атомні станції. А також спроби для відвернення уваги ЗСУ «із відтягуванням цих сил до білорусько-українського кордону».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: