У ніч на 29-те грудня – наймасованіша атака рашистів по Україні: попередні підсумки

НОВИНИ 29.12.2023 Коментарі 0

Уночі та вранці 29 грудня росія завдала наймасованішого ракетного удару по Україні, застосувавши різні види ракет, їх носіїв і, безпілотників типу  "шахед". Станом на 10:30 відомо про 12-ох загиблих і понад 75 поранених внаслідок ракетної атаки ворога по Україні, повідомили в міністерстві внутрішніх справ України. Президент України повідомив, що рашисти випустили приблизно 110 ракет, більшу кількість з яких удалося збити.  

У міністерстві енергетики повідомили про відімкнення світла після ракетних ударів у Київській, Дніпропетровській, Одеській і Харківській областях. 

"Фактично летіло усе.. хіба "Калібрів" не було. А так ­– і "Кинджали" ми бачили, і балістику, С-300 і крилаті ракети, які досі на наших радарах, застосування "Шахедів" теж було. Ворог застосовував також ракети Х-22/32, приблизно 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95 було теж застосовано (за попередньою інформацією, ракети Х-101, Х-555)", - сказав в етері "Єдиного телемарафону" речник Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат.

За його словами, стільки ворожих цілей на моніторах дуже давно не було... 

"Спочатку розвідка "Шахедами", далі пустили ракети різних типів. Традиційно вони кружляли, обходячи потенційні місця, де їх можуть збити, могли облетіти по кругу область, зайти з іншого боку і завдати удару", - пояснив Юрій Ігнат.

За повідомленням Київської міської військової адміністрації, сили протиповітряної оборони лише над столицею України збиди понад 30 російських повітряних цілей. 

Червоним на карті позначено, де найбільше було російських ракет та дронів 

Попередні наслідки ворожої атаки подав у своєму ТГ-каналі і військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. 

Росіяни розпочали запускати дрони-камікадзе Shahed-131/136 приблизно о 22:00 і згодом продовжували запускати нові групи. Загалом було 8 груп. Повідомив есперт.

Додамо, що частина дронів долетіла до Львова. У місті було чутно кулеметні черги. 

Приблизно о 2:10 зафіксовано зліт перших бортів Ту-95МС (носії Х-101/555) з аеродрому "Оленья". У цей час тривав наліт Shahed-131/136.

Ближче до 5:00 у повітряному просторі росії вже були присутні Ту-22М3 (носії Х-22/32). Одночасно по Харкову розпочали застосовувати С-300.

Близько 6:00 здійснено пуски крилатих ракет Х-101/555 з Ту-95МС у районі Енгельса (росія).

Близько 7:00 з території тимчасово окупованого Криму зафіксовано виходи балістичних цілей у напрямку Дніпра.

Близько 7:20 зафіксовано зліт МіГ-31К (носій Х-47М2 "Кинжал") з аеродрому "Моздок".

При цьому в повітряному просторі України вже було 5 груп крилатих ракет.

Олександр Коваленко надав такі попередні висновки:

- Російські окупанти застосували саме ту тактику, про яку неодноразово попереджали – змішана номенклатура засобів поразки. При цьому вони підв'язали наліт Shahed-131/136 до ракетних ударів, запустивши їх не з 18:00 до 20:00, як було останніми місяцями, а після 22:00. Це дозволило частково синхронізувати присутність у повітряному просторі України різних типів об'єктів.

Така тактика дозволяє як підвищити кількість потенційно небезпечних об'єктів у ВП, а й розосередити увагу ППО, як на їх кількість, різні траєкторії польоту, так і на відпрацювання різних алгоритмів протидії.

Офіційні дані Повітряних сил ЗСУ повністю розставлять усі крапки над "i" в питаннях номенклатури, але очевидно, що російські окупаційні війська в ході даного удару підійшли до питання прориву ППО комплексно та готувалися до цього задовго, випробовуючи наш захист на міцність щовечірніми нальотами дронів-камікадзе. не тільки намагаючись виснажити боєкомплект, а й із формування більш ефективних траєкторій польоту, маршрутів для прориву.

На фото з відкритих джерел: житовий будинок в Одесі після прильоту від русні 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: