«У нас закінчуються алкоголіки: проміжні підсумки могилізації в рф

АНАЛІТИКА 06.10.2022 Коментарі 0

Як радісно повідомляють рашановини, чимало болотяних регіонів звітують про фактичне завершення мобілізації. Звідки ж у них такий значний «мобрезерв», який ще і вдалося настільки оперативно поставити «під ружжо»?

Насправді, звісно, за порєбріком не все так просто. І попри якусь кількість рашапатріотів, готових покласти голову «за царя і отєчєство», до лав «другої армії світу» потрапляє величезна кількість проблемних чоловіків. І це вже починає даватися взнаки.

Так ось, головним критерієм для мобілізації стала… швидкість виявлення потенційних бійців. На війну насамперед беруть тих, хто під рукою:  здебільшого тих, хто перебуває на обліку в наркодиспансерах або постійно голосує за місцем проживання, пише тг-канал «МО».

Люди, які вже є на обліку в поліції та наркодиспансерах, вони менш мобільні, їх легше виявити за місцем прописки. Але після відправки першої черги людей із алкозалежністю складати нові списки щоразу складніше. «У нас закінчуються алкоголіки!» - скаржився своїм знайомим один із російських губернаторів.

До того ж, у багатьох регіонах намагаються брати із кількісним запасом чоловіків, часто (чи то за радянською звичкою «перевиконати план», чи з урахуванням обов’язкових «списань» некондиційних чоловічків) перевиконуючи плани міноборони: тобто не 1% від мобілізаційного резерву території, а 2-4%.

Усе залежить від протестного потенціалу регіону – чим слухняніше населення, тим більше в цьому регіоні буде мобілізовано. Найбільше чоловіків потрапляють до воєнкоматів у національних республіках, які вважають найлояльнішими до влади та на виборах демонструють найвищий рівень підтримки кремля.

Натомість у «білокам’яній» для відлову мобілізованих почали використовувати ті ж технології, що дозволяли шукати учасників мітингів – новобранців відловлюють за допомогою камер відео-спостереження, доставляють до відділень МВС, а звідти – до  військкоматів.

Але мобілізація любителів залити за комір уже дає свої плоди: кількість бійок та смертей серед тих, кого ліліпутін вирішив утилізувати в Україні, іноді просто вражає.

Так, лише у навчальному центрі (т.зв. «учєбка») в Єлані (Свердловська обл.) загинуло троє. Один помер від серцевого нападу, інший скоїв самогубство, а третій загинув «через проблеми з алкоголем». Як пишуть російські тг-канали, останнього списали та відправили додому, де він одразу помер від цирозу печінки.

«Тут усі бухають як чорти, як востаннє. Хтось стресує. Бачив, як трьох відкачували від епілепсії», - цитує «мобіка» анатолія тг-канал «дождь». Він також розповів, що після декількох годин в актовому залі їх відправили у наметовий табір, форми не видавали, а дерев’яні ліжка для спання наказали збити самостійно. Після години сну ліжко обвалилися на анатолія, і його ушпиталили. Що з ним буде далі – невідомо.

У місцевості, де розташована ця «учєбка», після влаштованої п’яними в дим мобілізованими масової бійки запровадили сухий закон.

Тим часом у підмосковному Сєрпухові місцеві бояться виходити на вулиці через мобілізованих, які регулярно напиваються та влаштовують п’яні бійки. На усі претензії відповідають, що їх посилають на смерть.

Натомість нагадування про можливу смерть на фронті так розізлило мобілізованих у Пензі, що вони побили підполковника, який нібито назвав їх «м’ясом», яке їде «на бійню».

У підмосковному Алабіно від учорашніх цивільних дісталося на горіхи контрактникам, які захотіли побавитись у «дідів» та відібрати у новобранців телефони та нове екіпірування. У масовій бійці постраждали близько 20 «старожилів», які урятувались лише після прибуття в частину військової поліції. Однак сторони вирішили розійтися мирно та не писати заяв одна на одну.

В «учєбці» Ульяновської області ще один «мобік» загинув в одній із численних масових бійок, які доводилося припиняти за допомогою омону. Військові вирішили замаскувати цю смерть під «серцевий напад».

Ще один випадок став майже анекдотичним: у польовому таборі в Омській області, прийнявши як слід на груди, п’яний як чіп росіянець раптом заволав «Слава Україні!». Там його й зарізали «брати по зброї», з якими він проходив бойове злагодження. Як потім розповідали родичі загиблого, мобілізовані у таборі живуть у наметах і п’ють фактично без зупинки.

На 5 жовтня було відомо про десяток смертей мобілізованих, які ще навіть до фронту не доїхали.

З одного боку, добре, що рашисти почали утилізовуватись ще на своїй території. Гірше, що ця п’яна наволоч отримає зброю і її все одно буде багато. Таким чином московія прочистить свої лави від непотребу, а Україна у цій війні втрачає своїх кращих синів і дочок.

А щодо постійної пиятики переляканих росіянців, то «дешево та сердито» поводитися з цими шанувальниками «зеленого змія» запропонував хтось із коментаторів у Facebook. Мовляв, потрібно підігнати цистерну метилового (отруйного) спирту, і тоді частину «мобіків» уб’ють під час бійки за доступ до «ресурсу», ну а інші самі потруються – і воювати не треба.

Як уже писав ЗІФ, нещодавно проблемою алкоголізму у вищих ешелонах влади рф перейнявся і бункерний дід – адже окрім «п’яних» розмірковувань та обзивань недофюрера дімона мєдвєдєва у соцмережах почала страждати й виконавська дисципліна та імідж кремлівських можновладців. А спільне із «мобіками» у них, що і ті, і ці п’ють через війну – бо їм страшно.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: