Білоруські науковці проявляють інтерес до України – Євген Магда

АНАЛІТИКА 06.10.2022 Коментарі 0

Х Конгрес дослідників Білорусі днями завершив роботу в Каунасі (Литва). Науковці з різних країн працювали у різних панелях в університеті Вітольда Великого. Від України, зокрема, у заході брав участь політичний експерт, голова Наглядової рали Західного інформаційного фронту та директор Інституту світової політики Євген Магда.

Це авторитетний захід, тому що на нього з’їзджаються дослідники Білорусі з усього світу. Приїжджає навіть єдина у світі, наскільки я розумію, іспанська поетеса, яка пише вірші білоруською мовою. Оскільки це вже 10-ий конгрес, то це свідчить, що наукове життя білорусів триває попри всі існуючі у країні проблеми», - каже Євген Магда.

За словами гостя  Білоруського інформаційного центру, наукова спільнота Білорусі зацікавлена у співпраці з українськими колегами.

Євген Магда брав участь у панелі про українсько-білоруські відносини. Одним із основних завдань є формування взаємовідносин між спільнотами білорусів та українців. Співрозмовники Євгена Магди уважно стежать за ситуацією в Україні.

Ще одним цікавим моментом стало представлення соціологічної думки. Від України це виконала компанія Info Sapiens (Інна Волосевич і її польський колега Лукаш Адамський). Білорусь представляв тамтешній провідний соціолог Андрій Вардомацький. Але найбільшу цікавість викликали дані соціологів «Левада-центру» щодо росії, де спадає підтримка дій путіна.

На думку Євгена Магди, ця тенденція спаду підтримки російського диктатора триватиме й у майбутньому. І основною причиною цього є так звана часткова мобілізація.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: