Кирило Буданов розповів завдяки чому вдалося захистити Харків – відео

ВІДЕО 30.09.2023 Коментарі 0

Перед початком повномасштабного вторгнення на росії вірили, ніби опір України можна буде швидко придушити, зокрема й у Харкові. Останній російські окупанти мали намір захопити блискавично та без спротиву.

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів у першій частині документального проекту Дмитра Комарова «Рік. Харківщина».

«Вони насправді вірили, що Харків – російське місто, яке просто чекає «визволителів». Це реально правда», - наводить цитату Кирила Буданова його ТГ-канал.

Перед початком повномасштабного російського вторгнення в Україну московські військово-політичні вожді провели нараду.

«За два тижні до початку усіх цих подій була одна цікава нарада, на якій учергове розпочали дискусію, чи все готове [до повномасштабного вторгнення]. І почалася певна невпевненість, що там усі так уже сильно чекають російських вояків. І було підняте питання ― а куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: знаєте, там усе готове, треба заходити», - розповідає начальник ГУР МО України.

Він також що величезні гроші на підготовку до великої війни проти України росіяни просто розграбували.

За словами Кирила Буданова, більшість своїх розвідданих агресор отримував з повітря, тому захисники Харкова йшли на певні хитрощі – розставляли опудала солдатів з автоматами.

«Більшість розвідданих [росіяни] отримували від проведення повітряно-космічної розвідки. Зрозуміло, що там досить важко відрізнити зверху – це жива людина чи манекен. Зараз теж такі трюки багато де використовують», - зізнався керівник української розвідки.

Також він пояснив необхідність присутності українських військ у житлових кварталах під час оборони Харкова й інших населених пунктів України.

«Я взагалі здивований, що у нашому суспільстві комусь треба таке пояснювати.  Згідно з цією логікою, треба тоді полишити житлові квартали. Можна стати в полі, але росіяни зайдуть у місто. Таким чином, вони свою задачу точно виконають. Ні, це абсолютно хибна логіка. [...] Це називається «ведення бойових дій у місті». Це війна. Тут інакше не буде», - зауважив Кирило Буданов.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: