У Європі вільно торгують пропутінською газетою

НОВИНИ 02.10.2023 Коментарі 0

Газету «Аргументи та факти Європа» продають у Євросоюзі – на її шпальтах пророкують «захід сонця колективного Заходу» й уникають слова «війна».

Видання до повномасштабного минулорічного вторгнення російських агресорів в Україну друкували в ЄС, але після 24 лютого 2022 припинили, повідомляє ТГ-канал «МО». Проте в серпні цього року тижневик переродився під новим ім'ям – AiF Європа. Офіс видання – в Ризі. Газета також отримала ліцензію ЗМІ в Латвії (влада якої вигнала телеканал «Дощ». «МО» вивчив декілька номерів AiF та побачив тези від російської пропаганди.

AiF пише про «новий лівий тоталітаризм» у Європі та «захід епохи колективного Заходу». «Епоха, коли Європа могла віддавати накази всьому світу, давно минула», - запевняє AiF у статті про БРІКС. Видання присвятило розширенню Союзу цілу шпальту, хоча до неї вирішили приєднатися лише 6 країн. «Арифметичний підхід тут недоречний», - виправдовується невідомий автор.

Газета лякає своїх читачів інфляцією, що зростає, і кризами в ЄС. Україні, Молдові і Грузії видання ставить діагноз: «невідома подальша доля цих країн як таких». Росію ж називає «наддержавою». А країни Балтії – «прибалтикою».

AiF Європа не пише слово «війна». На його сторінках лише абстрактні словосполучення «24 лютого 2022 року» або «конфлікт росії з Україною». У статті про загибель прігожина AiF не пише про можливу причетність до його вбивства Володимира Путіна. Натомість у декілька разів зменшив термін червневого заколоту, назвавши його «тригодинним».

Багато статей тижневика не підписано, головний редактор видання теж ніде не вказаний. Російська ж версія АіФ пов'язана зі секретарем ради безпеки росфедерації ніколаєм патрушевим. Видання регулярно публікує його інтерв'ю та висловлювання з будь-яких приводів.

ТГ-канал також учора розповів про те, як російська пропаганда щільно засіла в Європі, а країни ЄС спонсорують путінську армію у випуску програми на каналі «Ходорковський Live».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: