У колонії помер Навальний, якого путін боявся найбільше

НОВИНИ 16.02.2024 Коментарі 0

Федеральна служба виконання покарань росфедерації повідомила 16 лютого про смерть опозиційного політика Олексія Навального.

Офіційна заява про це опублікована на сайті ФСВП. Він відчув себе погано під час прогулянки. Медики зарадити не змогли. 

Довідка: 

Олексі́й Анатолійович Нава́льний (4 червня 1976, Бутинь, Московська область, РРФСР – 16 лютого 2024) – російський опозиційний політик, громадський діяч і юрист українського походження.. Став відомим як організатор демонстрацій проти корупції в росії, а також проти президента Володимира Путіна . Лауреат Премії імені Сахарова 2021 року[19].

Wall Street Journal описав Навального як «людину, яку Володимир Путін боїться найбільше».

За підсумками 2011 року компанія «Медіалогія» назвала Навального найцитованішим російським блогером із більш як дворазовим відривом від другого і десятиразовим відривом від третього місць у відповідному рейтингу.

19 грудня 2014 російська прокуратура зажадала 10 років позбавлення волі для Навального у так званій «справі Ів Роше», за якою політика та його брата Олега звинували в розкраданні та подальшій легалізації грошових коштів французької фірми «Ів Роше Схід». В останньому слові на суді Олексій відкинув висунуті йому обвинувачення. 30 грудня 2014 суд засудив Олексія Навального до 3 років і 6 місяців умовно. Одночасно його брат Олег у тій же справі отримав такий самий, але вже реальний термін, вийшовши на волю лише в червні 2018 року.

20 серпня 2020 року Навального отруїли в літаку, коли той повертався з Томська до Москви. Унаслідок отруєння у кому. 24 серпня перевезений у берлінську клініку «Шаріте» на лікування. 23 вересня його виписали із лікарні, а 17 січня 2021 повернувся до росії, де його затримали одразу в аеропорту.

Коли росія почала стягувати війська до кордону з Україною 22 грудня 2021 року команда Навального опублікувала власне розслідування про Олександра Бородая (ватажка ДНР) закликаючи росіян не брати участь у можливих бойових діях проти України. (за Вікіпедією)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: