ПАРЄ визнала РПЦ інструментом пропаганди, а режим ліліпутіна — тоталітарним

НОВИНИ 18.04.2024 Коментарі 0

Парламентська асамблея Ради Європи визнала російську православну церкву (РПЦ) інструментом впливу офіційної москви та пропаганди. Це було зафіксовано в окремій резолюції, у якій також міститься заклик визнати нелегітимним президента рф ліліпутіна.

Ухвалена резолюція має назву «Смерть Навального та потреба протидії тоталітарного режиму путіна і його війни проти демократії», її автор - Emanuelis Zingeris.

Як написала на своїй сторінці у ФБ членкиня української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук, Асамблея наголосила, що режим ліліпутіна сповідує неоімперську ідеологію «русского міра», яку кремль перетворив на інструмент розпалювання війни, а ієрархія московського патріархату РПЦ відстоює цю ідеологію, оголошуючи війну проти України та «сатанинського» Заходу «священною війною всіх росіян». Усі держави закликано ставитися до Патріарха Кирила (Гундяєва) та росіянської православної ієрархії як до ідеологічного продовження режиму ліліпутіна.

«Асамблея закликала: офіційно визнати нелегітимність путіна як президента рф... визнати РПЦ як інструмент російського впливу та пропаганди, що не має нічого спільного зі свободою віросповідання та вираження поглядів», - написала Кравчук.

За її словами, у резолюції ПАРЄ наголошується, що з моменту приходу до влади путін будує режим, метою якого є ведення війни проти демократії та перекроювання європейського і світового порядку, встановленого після розпаду колишнього Радянського Союзу.

«Асамблея ще раз підтвердила, що за путіна рф перетворилася на фактичну диктатуру. Документ нагадує, що путін перебуває при владі безперервно з 2000 року, а поправки до конституції рф, прийняті в липні 2020 року й визнані нелегітимними Венеціанською комісією та Асамблеєю, дозволяють йому залишатися на посаді до 2036 року», - пояснила Кравчук. І додала, що ПАРЄ також закликала держави-члени ЄС посилити режим санкцій проти росії як держави-спонсора тероризму, а також санкції проти режиму лукашенка в Білорусі.

Відзначається також, що в резолюції ПАРЄ мітиться заклик до держав-членів ЄС створити міжнародний механізм компенсації жертвам російської агресії проти України, до якого мають бути негайно переведені заморожені російські активи, а також спецтрибунал для розслідування злочину агресії проти України. Вимагаються також притягнути рф до відповідальності за систематичне застосування тортур та інших форм жорстокого поводження, яких зазнали тисячі ув'язнених у рф, зокрема українські політв'язні, яких незаконно утримують у російських в'язницях із 2014 року, а також українські військовополонені.

Окремо зазначено, що «згідно з міжнародним гуманітарним правом російські нафтопереробні заводи мають вважатися законними цілями військових атак».

Окрім того, ПАРЄ виступила за накладення санкцій на Московську біржу та «Росатом» - держмонополію рф, яка взяла під контроль найбільшу в Європі атомну електростанцію в Запорізькій області України, використовуючи це як інструмент шантажу Європи шляхом підвищення загрози ядерної катастрофи. Про це пише на своїй сторінці у Facebook керівниця постійної делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева.

Зазначається також, що услід за Європарламентом Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо деколонізації РФ. Окрім іншого, там зазначено:

- що РФ є федерацією лише формально,

- що корінні народи насильно русифікуються, піддаються репресіям і дискримінації,

- що втрати корінних народів в російській армії непропорційно великі, і це є кампанією знищення,

- що деколонізація рф є необхідною умовою для встановлення демократії,

- що європейські держави, ЄС та ООН мають звернути увагу на численні порушення прав людини та прав народів на шкоду корінним поневоленим народам рф.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: